Nu bliver det væsentligt nemmere for erhvervslivet at holde styr på udenlandske medarbejderes arbejdstilladelser, og det glæder HORESTA, som gennem flere år efterlyst rimelige regler på området.

Tirsdag vedtog et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Alternativet flere lovændringer for at forbedre muligheden for at ansætte udenlandsk arbejdskraft. 

De nye regler betyder, at myndighederne skal orientere virksomhederne, når medarbejdernes arbejdstilladelser udløber. Dermed er der håb om, at virksomhederne ikke længere uforvarende kommer til at overtræde reglerne.

Mange – også store – virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har fået bøder på både 40.000, 50.000 og 60.000 kroner, fordi de har beskæftiget arbejdskraft fra 3. verdenslande, uden de i flere tilfælde har kunnet få kendskab til, at medarbejdernes arbejdstilladelser var udløbet.

”Det er utrolig positivt, at vores medlemmer nu slipper for en helt urimelig risiko og administrativ byrde. At holde styr på disse arbejdstilladelser er ikke bare komplekst og utrolig bøvlet. Oftest er det oplysninger, som myndighederne kender til, men virksomheder slet ikke kan få adgang til. Derfor giver det virkelig god mening, at myndighederne nu bliver pålagt at orientere virksomhederne”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

Log ind