Nu bliver det væsentligt nemmere for erhvervslivet at holde styr på udenlandske medarbejderes arbejdstilladelser, og det glæder HORESTA, som gennem flere år efterlyst rimelige regler på området.

Tirsdag vedtog et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Alternativet flere lovændringer for at forbedre muligheden for at ansætte udenlandsk arbejdskraft. 

De nye regler betyder, at myndighederne skal orientere virksomhederne, når medarbejdernes arbejdstilladelser udløber. Dermed er der håb om, at virksomhederne ikke længere uforvarende kommer til at overtræde reglerne.

Mange – også store – virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har fået bøder på både 40.000, 50.000 og 60.000 kroner, fordi de har beskæftiget arbejdskraft fra 3. verdenslande, uden de i flere tilfælde har kunnet få kendskab til, at medarbejdernes arbejdstilladelser var udløbet.

”Det er utrolig positivt, at vores medlemmer nu slipper for en helt urimelig risiko og administrativ byrde. At holde styr på disse arbejdstilladelser er ikke bare komplekst og utrolig bøvlet. Oftest er det oplysninger, som myndighederne kender til, men virksomheder slet ikke kan få adgang til. Derfor giver det virkelig god mening, at myndighederne nu bliver pålagt at orientere virksomhederne”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind