Nu bliver det væsentligt nemmere for erhvervslivet at holde styr på udenlandske medarbejderes arbejdstilladelser, og det glæder HORESTA, som gennem flere år efterlyst rimelige regler på området.

Tirsdag vedtog et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Alternativet flere lovændringer for at forbedre muligheden for at ansætte udenlandsk arbejdskraft. 

De nye regler betyder, at myndighederne skal orientere virksomhederne, når medarbejdernes arbejdstilladelser udløber. Dermed er der håb om, at virksomhederne ikke længere uforvarende kommer til at overtræde reglerne.

Mange – også store – virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har fået bøder på både 40.000, 50.000 og 60.000 kroner, fordi de har beskæftiget arbejdskraft fra 3. verdenslande, uden de i flere tilfælde har kunnet få kendskab til, at medarbejdernes arbejdstilladelser var udløbet.

”Det er utrolig positivt, at vores medlemmer nu slipper for en helt urimelig risiko og administrativ byrde. At holde styr på disse arbejdstilladelser er ikke bare komplekst og utrolig bøvlet. Oftest er det oplysninger, som myndighederne kender til, men virksomheder slet ikke kan få adgang til. Derfor giver det virkelig god mening, at myndighederne nu bliver pålagt at orientere virksomhederne”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

For yderligere information kontakt:

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne