Nu bliver det væsentligt nemmere for erhvervslivet at holde styr på udenlandske medarbejderes arbejdstilladelser, og det glæder HORESTA, som gennem flere år efterlyst rimelige regler på området.

Tirsdag vedtog et stort flertal i Folketinget bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Alternativet flere lovændringer for at forbedre muligheden for at ansætte udenlandsk arbejdskraft. 

De nye regler betyder, at myndighederne skal orientere virksomhederne, når medarbejdernes arbejdstilladelser udløber. Dermed er der håb om, at virksomhederne ikke længere uforvarende kommer til at overtræde reglerne.

Mange – også store – virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har fået bøder på både 40.000, 50.000 og 60.000 kroner, fordi de har beskæftiget arbejdskraft fra 3. verdenslande, uden de i flere tilfælde har kunnet få kendskab til, at medarbejdernes arbejdstilladelser var udløbet.

”Det er utrolig positivt, at vores medlemmer nu slipper for en helt urimelig risiko og administrativ byrde. At holde styr på disse arbejdstilladelser er ikke bare komplekst og utrolig bøvlet. Oftest er det oplysninger, som myndighederne kender til, men virksomheder slet ikke kan få adgang til. Derfor giver det virkelig god mening, at myndighederne nu bliver pålagt at orientere virksomhederne”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

For yderligere information kontakt:

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne