Fire af de ti sværeste stillinger at rekruttere til i Danmark findes i hotel- og restauranterhvervet. Derfor glæder det HORESTA, at man i det nye politiske flertal vil se på, hvordan man kan få flere i arbejde.

Fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard lyder det:

”Behovet for arbejdskraft er større i nogle brancher end andre, og derfor er det helt rigtigt, at man fra den nye regerings side vil se på at differentiere kravene til international arbejdskraft og få flere uden for arbejdsmarkedet aktiveret”, siger Katia K. Østergaard.

Hun tilføjer, at virksomhederne er dybt afhængige af internationale medarbejdere. I hotel- og restauranterhvervet er det over 30 pct., der har en anden oprindelse end dansk.

”Behovet for medarbejdere er stort allerede i dag, og vil vokse endnu mere fremadrettet. Vi står over for en kæmpe kapacitetsudvidelse på hotelmarkedet, mange nye restauranter og danske lufthavne, der udvider for at imødekomme fremtidens turismevækst. Uden de nødvendige medarbejdere må virksomhederne sige nej til omsætning, og så går Danmark glip af yderligere vækst og eksportindtægter”, lyder det fra Katia K. Østergaard.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi er flere gange blevet kontaktet af kinesiske kokke i Danmark, der vil gerne ansættes på beløbsordningen, skriver Fagbladet 3F. Men kæden betaler normalt en sushikok 26-27.000 kroner om måneden. Beløbsordningen kræver en løn på 35.582 kroner om måneden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne