Fire af de ti sværeste stillinger at rekruttere til i Danmark findes i hotel- og restauranterhvervet. Derfor glæder det HORESTA, at man i det nye politiske flertal vil se på, hvordan man kan få flere i arbejde.

Fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard lyder det:

”Behovet for arbejdskraft er større i nogle brancher end andre, og derfor er det helt rigtigt, at man fra den nye regerings side vil se på at differentiere kravene til international arbejdskraft og få flere uden for arbejdsmarkedet aktiveret”, siger Katia K. Østergaard.

Hun tilføjer, at virksomhederne er dybt afhængige af internationale medarbejdere. I hotel- og restauranterhvervet er det over 30 pct., der har en anden oprindelse end dansk.

”Behovet for medarbejdere er stort allerede i dag, og vil vokse endnu mere fremadrettet. Vi står over for en kæmpe kapacitetsudvidelse på hotelmarkedet, mange nye restauranter og danske lufthavne, der udvider for at imødekomme fremtidens turismevækst. Uden de nødvendige medarbejdere må virksomhederne sige nej til omsætning, og så går Danmark glip af yderligere vækst og eksportindtægter”, lyder det fra Katia K. Østergaard.

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne