Fire af de ti sværeste stillinger at rekruttere til i Danmark findes i hotel- og restauranterhvervet. Derfor glæder det HORESTA, at man i det nye politiske flertal vil se på, hvordan man kan få flere i arbejde.

Fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard lyder det:

”Behovet for arbejdskraft er større i nogle brancher end andre, og derfor er det helt rigtigt, at man fra den nye regerings side vil se på at differentiere kravene til international arbejdskraft og få flere uden for arbejdsmarkedet aktiveret”, siger Katia K. Østergaard.

Hun tilføjer, at virksomhederne er dybt afhængige af internationale medarbejdere. I hotel- og restauranterhvervet er det over 30 pct., der har en anden oprindelse end dansk.

”Behovet for medarbejdere er stort allerede i dag, og vil vokse endnu mere fremadrettet. Vi står over for en kæmpe kapacitetsudvidelse på hotelmarkedet, mange nye restauranter og danske lufthavne, der udvider for at imødekomme fremtidens turismevækst. Uden de nødvendige medarbejdere må virksomhederne sige nej til omsætning, og så går Danmark glip af yderligere vækst og eksportindtægter”, lyder det fra Katia K. Østergaard.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Serbien tilslutter sig HOTREC som 44. land

HOTREC er paraplyorganisationen, der arbejder for hoteller, restauranter og cafeer på tværs af hele Europa. Ved sidste uges general assembly i Dubrovnik blev Serbien optaget som det 44. land i HOTREC.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne