Af Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA

I går hyldede danskerne demokratiet, da de satte deres kryds ved folketingsvalget. Med Mette Frederiksen for bordenden begynder nu arbejdet med at samle en ny regering til at lede landet. Fra HORESTA skal der lyde en lykønskning til alle valgets vindere. Vi ser frem til et stærkt samarbejde om forene vækst og velfærd, som vi har en stærk tradition for i Danmark.

Og mere kan gøres. I HORESTA vil vi gerne takke den afgående VLAK-regeringen for et godt samarbejde om at skabe bedre rammevilkår for erhvervslivets virksomheder, men vi er ikke i mål. Derfor tillader vi os, at komme med en ønskeliste til den regering, som nu tager arbejdshandskerne på.

Der er brug for at styrke erhvervets konkurrenceevne gennem bedre rammevilkår, så vi får udnyttet virksomhedernes store potentiale til at skabe vækst i hele landet og job til alle, uanset uddannelsesniveau og etnicitet. Vi må ikke lade stå til, mens nabolandene løber med væksten. For alle prognoser viser, at turismeerhvervet også vil vokse i årene fremover, og spørgsmålet er, hvor stor en del af kagen, der skal tilfalde Danmark.

HORESTAs hovedfokus i valgkampen har været arbejdskraft, og virksomhederne har brug for øget adgangen til medarbejdere. Her er tre fokusområder, der alle skal adresseres. Vi skal investere yderligere i erhvervsuddannelserne, så flere unge vælger håndværksfagene. Vi skal have løfte flere ledige i arbejde fra offentlig forsørgelse. Og så skal vi se på mulighederne for at gøre det nemmere at rekruttere internationale medarbejdere.

Sidst vil jeg nævnte den grønne omlægning. Vi skal øge incitamenterne for de virksomheder, der vil gøre deres drift mere bæredygtig. Den positive udvikling er allerede i gang, og den kan sagtens understøttes politisk. I HORESTA er vores budskab, at man ikke hjælper ansvarligheden på vej i erhvervslivet ved at pålægge virksomhederne afgifter eller lave minimumskrav. Det sætter en bremse på virksomhedernes muligheder for at lave innovation og for at skabe en sundere drift.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne