En ny afgørelse i en sag mellem Paris og Airbnb svækker lokale og nationale myndigheders mulighed for at regulere Airbnb og korttidsudlejningsmarkedet. Den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, kalder afgørelsen et tegn på, at EU's direktiv ikke er på linje med virkeligheden.

Dommen gør Airbnb til en ”informationssamfundstjeneste”, og det hedder sig, at platformen ikke udøver afgørende indvirkning på boligerne, der bliver udlejet.

Ramón Estalella, formand for HOTRECs arbejdsgruppe på Collaborative Economy, udtaler, at afgørelsen underminerer de lokale myndigheders autoritet og mulighed for at regulere korttidsudlejningen. Og hermed også arbejdet for at understøtte bæredygtig turismeudvikling, overkommelige boligpriser og fair konkurrence.

Han tilføjer, at han håber, at Europa-Kommissionen vil tage ved lære og anerkende, at virkeligheden er løbet fra det gælden direktiv. Han mener ikke, at EU-lovgivning bør være en barriere, når det kommer til at imødekomme interesserne fra de lokale myndigheder.

HORESTA m.fl.: ”Lad os hylde fremtidens styrker”

I dag tager HORESTA og de øvrige organisationer i ”De Fem Styrker” erhvervsministeren på rundtur i det nordjyske for at tage temperaturen på erhvervspolitikken i praksis, skriver Nordjyske Stiftstidende.

HORESTA: Airbnb-vækst i provinsen kan koste job

Flere gæster end nogensinde før bookede i 2019 et ferieophold i Danmark via Airbnb. Helt præcist 1,1 millioner gæster planlagde deres ferie via platformstjenesten, og det er 9,2 procent flere end året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne