Hvad skal der egentlig til for at ansætte elever, og hvad skal man som arbejdsgiver være særligt opmærksom på? HORESTA har her samlet en guide, og du kan også læse mere her.

Er din virksomhed godkendt som praktiksted, kan I sammen med erhvervsskolen uddanne elever fra start til slut. Du kan få din virksomhed godkendt ved at kontakte branchens Uddannelsessekretariat.

Står du og mangler en elev, kan du søge på www.praktikpladsen.dk, eller alternativt kan du kontakte den nærmeste erhvervsskole.

Uddannelsesaftaler

Har I fundet den rigtige elev, som I ønsker at tilbyde et uddannelsesforløb hos jer, skal der udfærdiges en bestemt uddannelsesaftale med oplysninger om alle væsentlige vilkår.

Blanketten for uddannelsesaftalen findes på Undervisningsministeriet hjemmeside.

Uddannelsesaftalen skal blandt andet give oplysninger om:

- Uddannelsens betegnelse og speciale samt start- og slutdato for uddannelsen

- Indmeldelse på skolen

- Elevoplysninger om forudgående uddannelse og afslutning heraf

- Løn

- Evt. udstationering eller skiftende arbejdssteder

Uddannelsesaftalen skal udfyldes og indsendes til erhvervsskolen med en underskrift fra virksomhedens ledelse og eleven. Hvis eleven er under 18 år, skal uddannelsesaftalen underskrives af elevens forældremyndighedsindehaver.

Bemærk, at det ikke er et lovkrav, at der tillige skal udfærdiges en ansættelseskontrakt til eleven.

Lønnen

En virksomhed inden for hotel- og restaurationsbranchen skal aflønne eleverne i henhold til Elevoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F PSHR. Dette gælder både virksomheder med og uden kollektiv overenskomst.

Der skal ydes minimalløn og forskellige slags tillæg til elever i henhold til overenskomsten. Der findes en oversigt over elevers minimallønsatser og stigninger i minimallønnen i overenskomstens lønbilag forrest i overenskomsten.

I lønindplaceringen skal grundforløb 2 og eventuel merit indgå i beregningen af anciennitet, således der skal aflønnes med lønsats 1-12 måneder i færre måneder, når uddannelsestiden herved er afkortet.

Elevoverenskomsten findes på HORESTAs hjemmeside.

Uddannelser

Inden for hotel- og restaurationsbranchen findes der mange muligheder for at uddanne faglærte receptionister, tjenere, gastronomer m.v. Der kan indgås uddannelsesaftaler med blandt andre disse typer af elever:

- Receptionistelev

- Tjenerelev

- Kokkeelev

- Smørrebrøds- og Caterelev

Medlemsvirksomheder kan altid kontakte HORESTA og få hjælp. Det gælder både spørgsmål om uddannelse, ansættelse, løn m.m.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne