Hotel- og restauranterhvervets virksomheder oplever store problemer med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, men samtidig er mange danskere stadig uden for arbejdsmarkedet. Problemstillingen var onsdag taget op i P1 Debat, hvor HORESTAs adm. direktør deltog med blandt andre folketingspolitikerne Mattias Tesfaye (S) og Hans Andersen (V).

Her lød budskabet fra HORESTA-direktøren, at der er job i erhvervet, som danskerne ikke finder tilstrækkeligt interessante, eller også mangler de et økonomisk incitament for at tage job. Derfor falder valget ofte på udlændinge, når der ansættes, som er motiverede og ivrige for at bidrage.

29 pct. af medarbejderne i hotel- og restauranterhvervet har i dag en international baggrund, og Katia K. Østergaard så gerne, at adgangen til udenlandske medarbejdere blev lempet.

For selvom der er mange, der sætter en dyd i at passe deres arbejde, så mener HORESTAs adm. direktør, at der er brug for en samfundsmæssig holdningsændring til det at gå på arbejde og bidrage til, at hjulene drejer rundt.

Politikerne anerkendte, at der kunne gøres mere for at få ledige i job, og de var blandt andet klar til at se på, hvorvidt jobcentrene løser deres opgave i tilstrækkelig grad. Katia K. Østergaard roste her jobcenterets arbejde i Nyborg, som lyttede til virksomhedernes ønsker og behov. Jobcenteret efterlyste blandt andet flere deltidsjob, hvilket HORESTAs direktør kunne berolige med, at der er masser af i hotel- og restauranterhvervet.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne