Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Hun påpeger, at det statskontrollerede økomærke er gæsternes troværdige bevis på spisestedets brug af økologiske fødevarer. Det Økologiske Spisemærke fås i bronze, sølv og gulv, fordi virksomhederne rangeres og honoreres for virksomhedernes økologiske andel af de indkøbte føde- og drikkevarer.

For at få mærket skal virksomhederne bruge sine leverandørfakturaer fra de forgange tre måneder. Det er vigtigt, at de dokumenterer mængden af indholdet på opgørelsen. Ved fødekontrollens tilsyn skal virksomheden kunne fremvise et økoregnskab. Dertil har Fødevarestyrelsens hjemmeside et excelark, der kan udregne din økologiprocent.  Selve ansøgningen til Det Økologiske Spisemærke sker online på samme hjemmeside.

Læs mange flere gode råd til at bruge økomærket i din virksomheds markedsføring i det nye Visitor her.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind