Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Hun påpeger, at det statskontrollerede økomærke er gæsternes troværdige bevis på spisestedets brug af økologiske fødevarer. Det Økologiske Spisemærke fås i bronze, sølv og gulv, fordi virksomhederne rangeres og honoreres for virksomhedernes økologiske andel af de indkøbte føde- og drikkevarer.

For at få mærket skal virksomhederne bruge sine leverandørfakturaer fra de forgange tre måneder. Det er vigtigt, at de dokumenterer mængden af indholdet på opgørelsen. Ved fødekontrollens tilsyn skal virksomheden kunne fremvise et økoregnskab. Dertil har Fødevarestyrelsens hjemmeside et excelark, der kan udregne din økologiprocent.  Selve ansøgningen til Det Økologiske Spisemærke sker online på samme hjemmeside.

Læs mange flere gode råd til at bruge økomærket i din virksomheds markedsføring i det nye Visitor her.

For yderligere information kontakt:

Brug af musik er en god forretning

Når restaurantgæster hører genkendelig musik, stimulerer det hjernens og påvirker humøret positivt. Det viser en ny undersøgelse fra det svenske analysebureau HUI og Soundtrack Your Brand, som det nyeste nummer af HORESTAs Visitor-magasin bringer en historie om.

Restauratør: ”Konkurrencen er hård, men jeg tror på det”

”Gå hjem og lav mad”, sagde restauratøren og kogebogsforfatteren Trine Hahnemann i mange år til danskerne, men nu laver hun selv takeaway fra sit madhus på Østerbro. Restaurantmarkedet har nemlig udviklet sig, og hun fortæller i det nye Visitor, hvorfor hun ikke havde lavet samme virksomhed for ti år siden.

Arbejder du sammen med leverandøren?

’Nordhavn Manufactory’ er navnet på Løgismose Meyers fødevarefabrik i Københavns Nordhavn. Her er det kun fantasien, der sætter grænser i forsøget på at udvikle nye råvarer og fremtidens fødevarer. Men fageksperterne arbejder dog ikke alene. Målet er nemlig også at indgår partnerskaber med restauranter, så produkterne matcher deres behov.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne