7 ud af 10 hoteller og restauranter oplever lige nu problemer, når de forsøger at skaffe en taxa til deres gæster. Det er én af konklusionerne i en ny HORESTA-analyse af området. Flere end 200 virksomheder fra erhvervet har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen.

Anledningen for analysen er blandt andet, at der ved årsskiftet trådte en ny taxalov i kraft. Resultaterne viser dog, at effekten lader vente på sig. Således svarer 97 pct. af virksomhederne, at ventetiden er den samme eller længere end for et år siden.

”Den nye taxalov skulle frigive markedet, men da loven indfases trinvis, ser vi ikke den egentlig effekt før om flere år, og derfor består de store kørselsudfordringer for vores erhverv. Således er der blevet givet færre og færre tilladelser samtidig med, at turismen vokser år for år”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Loven skal evalueres ved årsskiftet, og der ser vi to oplagte muligheder. Enten giver man markedet frit med det samme, eller også øger man antallet af tilladelser, som gives i de tre indkøringsår. For situationen er jo også den, at der står chauffører klar til at påtage sig opgaven,” fortæller hun.

Med den nye lov udstedes der i hele Danmark blot 650 nye tilladelser i 2018. Samtidig viser tal fra trafikstyrelsen, at der alene i 2. kvartal 2018 blev indgivet 44.372 ansøgninger til taxitilladelser fra 3.049 virksomheder.

I HORESTAs analyse svarer flere end hver anden (50,3 pct.), at problemerne er blevet større det seneste år. De største udfordringer med at finde kørsel er i hverdagene før kl. 10 og i weekenderne efter kl. 18.

I hverdagene må virksomheder – og deres gæster – typisk vente 20-29 minutter (33,5 pct. af besvarelserne), mens 21,3 pct. må vente over 40 minutter i perioderne, hvor problemet er størst.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

Bornholm: Ny taxa vækker glæde hos HORESTA

Gudhjem Bus har udvidet forretningen, så selskabet nu også skal køre taxa. Det er dog ikke en helt normal taxa. Den primære opgave er nemlig at køre lodser, men når den ikke kører dem, vil den køre taxa på Øst- og Nordbornholm. Og den kombination gør, at det kan betale sig i lavsæsonen, skriver TV2 Bornholm.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne