Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fransk gastronomi oplever en af sine største kriser i nyere tid. Restauranter lukker i et hastigt tempo, og det er især de traditionelle mellemklasse-spisesteder, der mærker konsekvenserne af ændret forbrugeradfærd. Stadig flere franskmænd vælger billigere alternativer som takeaway eller helt at spare restaurantbesøget væk.
En række af Frankrigs mest anerkendte kokke har derfor mødt landets præsident Emmanuel Macron for at advare om situationens alvor. De pegede på kombinationen af inflation, stigende råvarepriser og gæsternes prisfølsomhed som årsager til krisen. Som en mulig løsning foreslog kokkene skattelettelser til restauranter, der arbejder med friske og lokale råvarer.
Macron har lovet at undersøge forslagene nærmere, men understreger, at de strukturelle udfordringer ikke kan løses fra den ene dag til den anden.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Direktørskifte på femstjernet luksushotel nær København
02-12-2025
-
Royal Arena solgt til Live Nation
02-12-2025
-
Direktørskifte på Hotel Randers: Henter profil fra Ruths Hotel
02-12-2025
-
Rekordmange passagerer i Københavns Lufthavn i november
02-12-2025
-
Økonom: Udenlandsk arbejdskraft og ældre trækker jobvæksten
02-12-2025
-
Ny filmrabat skal tiltrække turister og store produktioner
02-12-2025
-
Ny vikingerute skal lokke flere turister rundt i Danmark
02-12-2025
-
Store kæder fylder mere, og maden holder niveauet
02-12-2025