Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fransk gastronomi oplever en af sine største kriser i nyere tid. Restauranter lukker i et hastigt tempo, og det er især de traditionelle mellemklasse-spisesteder, der mærker konsekvenserne af ændret forbrugeradfærd. Stadig flere franskmænd vælger billigere alternativer som takeaway eller helt at spare restaurantbesøget væk.
En række af Frankrigs mest anerkendte kokke har derfor mødt landets præsident Emmanuel Macron for at advare om situationens alvor. De pegede på kombinationen af inflation, stigende råvarepriser og gæsternes prisfølsomhed som årsager til krisen. Som en mulig løsning foreslog kokkene skattelettelser til restauranter, der arbejder med friske og lokale råvarer.
Macron har lovet at undersøge forslagene nærmere, men understreger, at de strukturelle udfordringer ikke kan løses fra den ene dag til den anden.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025