Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Manglen på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig hæmsko for hotel- og restauranterhvervet.
Ifølge en rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ender 35 pct. af rekrutteringsforsøgene efter kokke forgæves, mens 24 pct. af forsøgene på at finde tjenere ikke lykkes.
I Region Sjælland er situationen mest kritisk med 60 pct. forgæves kokkerekrutteringer. Branchen er blandt de hårdest ramte, og på landsplan oplyser 48 pct. af virksomhederne, at rekrutteringsproblemer begrænser produktionen. 11 pct. af rekrutteringerne mislykkes helt, mens 28 pct. af stillingerne besættes med medarbejdere uden de ønskede kvalifikationer.
HORESTAs konstituerede adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, advarer om, at manglen på medarbejdere koster vækst, arbejdspladser og skatteindtægter. Han peger på behovet for justering af reglerne for internationale medarbejdere for at fastholde branchens udvikling og Danmarks internationale position.
Læs hele historien på Turistmonitor
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA og Dansk Erhverv i fælles opråb mod ulovlig udlejning
21-10-2025
-
McDonald’s topper danskernes liste over to-go-kaffe
21-10-2025
-
Comwell åbner luksushotel i historisk bankbygning i København
21-10-2025
-
Airbnb under skærpet EU-lup: Udlejning skaber ustabilitet
21-10-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen når ny august-rekord
21-10-2025
-
CORI Hornbæk Hotel indtræder i eksklusiv sammenslutning og får ny direktør
21-10-2025
-
Familiedrevet hotel på Lolland-Falster sat til salg for 27 mio. kr.
21-10-2025
-
Ny besøgsrekord i Djurs Sommerland trods regn og grå skyer
21-10-2025
-
Nets: Vis dine kunder, at de kan bruge Dankort i Apple Pay
21-10-2025