Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En ny foreløbig EU-aftale om engangsemballage vil give restaurationsbranchen flere udgifter.
Det siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA, der er brancheorganisationen for hotel-, restaurant og turisterhvervet. Det skriver Folketidende.dk.
”Der skal bruges mere vand, og der skal bruges flere mandetimer, hvis man skal gøre det her. Der skal laves beregninger, så vi er sikre på, at et lille stykke papir, som en burger for eksempel er pakket ind i, er mere miljøskadeligt end at bruge tallerkner, der skal vaskes igen og igen,” siger Mikal Holst Jensen.
Aftalen er blevet indgået mandag mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet og betyder, at restauranter og caféer ikke må servere mad i engangsemballage til gæster, der spiser på stedet.
EU-forordningen er en foreløbig aftale og skal først stemmes endeligt igennem i parlamentet og rådet, før den træder i kraft. Det ventes at ske inden sommeren i år.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pulje fra regeringen: 43 mio. kr. skal sætte skub i lokal turismeudvikling
16-09-2025
-
HORESTA ansætter Jeppe Møller-Herskind som ny direktør
16-09-2025
-
Rasmus Ankersen klar som oplægsholder på HORESTA Årsdag
16-09-2025
-
Amsterdam fordobler hotelmoms i kamp mod overturisme
16-09-2025
-
Fælles hovedkontor i Horsens skal styrke dansk hotelalliance
16-09-2025
-
Sølvmedaljer til dansk kok og tjener ved EuroSkills 2025
16-09-2025
-
Grand Hyatt løfter møde- og eventoplevelser med fokus på velvære og bæredygtighed
16-09-2025