Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rune Aaby og Tina Aaby overtog Malling Kro 1. januar 2021, men har nu valgt at forpagte hotel og restaurantdelen ud. Bygningerne er de fortsat ejere af, skriver de i en pressemeddelelse.

”Vores drøm om at drive et familiehotel er blevet overhalet af virkeligheden. Vi har erfaret gennem det seneste år, at vi ikke kan få familielivet og arbejdslivet til at balancere. En af de store udfordringer har været at skaffe nok personale, og det er ikke lykkedes. Det har betydet, at vi begge har måtte lægge langt flere timer på hotellet end, vi havde planlagt. Det er gået ud over vores tid med vores to døtre og resten af familien, så derfor har vi valgt at overlade kroen til Nikolaj og Mie,” forklarer Rune Aaby. Hvad arbejdslivet herefter skal fyldes ud med for det tidligere kropar, er endnu ikke planlagt.

Det nye værtspar på Malling Kro er rigtig godt kendte på kroen, da Nikolaj Nielsen det seneste år har været køkkenchef, og hans historie dertil går tilbage til 2012, hvor han stod i lære og færdiggjorde sin uddannelse i samme køkken.

”Jeg ved, hvad vi går ind til, og jeg er utrolig glad for, at den her mulighed bød sig. Jeg har altid drømt om at blive selvstændig, at jeg så får chancen for at starte på så højt et niveau allerede nu, er helt perfekt,” siger Nikolaj Nielsen. Han danner par med Mie Lue Abrahamsen, de to mødte hinanden på kokkeskolen. Mie kender også branchen indgående, da hun tidligere har arbejdet i køkkenet på Restaurant Skovmøllen, været et smut inde over Food Festival i 2018 og i de senere år haft en arbejdsrelation til restaurationsbranchen.

Århusiansk kokke-ikon er død

En af dansk madkulturs pionerer er død. Jonna Hald var kok og drev sammen med sin mand, kunstner og tjener Ulrik Witt, den franske restaurant »De fire Årstider« ved Åboulevarden, som var den første egentlige gourmetrestaurant i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

Log ind