Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Først var det corona, der pressede restaurationsbranchen til det yderste, fordi kunderne forsvandt og kun måtte være derhjemme. Nu er det manglen på arbejdskraft, der får restauranterne til at søge nye græsgange i forsøget på at betjene kunderne, som er vendt talstærkt tilbage efter genåbningen af samfundene, skriver Finans.dk.

Således har den britiske restaurantkæde Bella Italia måttet erkende, at det er så svært at finde medarbejdere, at man har måttet tænke ud af boksen. Og her kommer Bellabot så ind i billedet, skriver britiske The Guardian.

Bellabot er en aflang robot på hjul, der kan bære op til 40 kg på fire bakkearme placeret på siden, og som den kan servere med - dog med lidt hjælp fra kunderne, skriver Guardian. Bella Italia-kæden, der er ejet af selskabet Big Hospitality Group, har til at starte med valgt at bruge Bellabot som forsøg på en restaurant i Center Parcs Whinfell Forest i den britiske region Cumbrien.

Læs hele historien her.

Ny i HORESTA: Hightech-hotel i Odense med ung hotelchef i spidsen

Aiden by Best Western har netop åbnet et nyt hotel i Odense. Universitetsbyen har dermed ikke bare fået et nyt hotel - men også et topmoderne teknologisk et af slagsen. Gæstestrømmen har allerede været overvældende, og hotellet er netop meldt ind som nyt medlem i HORESTA.

HORESTA: Alt for mange unge ryger på livslang førtidspension

Antallet af unge under 40 år på førtidspension er steget med hele 47 procent på syv år. HORESTA advarer mod udviklingen og opfordrer til, at myndighederne langt mere konsekvent afsøger job- og uddannelsesmuligheder, inden unge sendes ud i livslang passiv forsørgelse.

Log ind