Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den 3. marts åbner Restaurant Nögen i Aarhus. Her vil retterne primært blive lavet af råvarer, som ellers ville være blevet smidt ud. Det kan være krumme agurker, for store æbler og madvarer, der er tæt på udløbsdato, skriver Jyllands-Posten.
”Det uperfekte er perfekt for os. Vi aftager råvarer, der er blevet sorteret fra på grund af deres udseende, og kreerer dejlig mad ud af det. Vores ambition er at få overskudsmad til at smage eksklusivt og unikt,« siger Frederik Nørgaard.
Udgangspunktet for den nye restaurant er, at 50 pct. af råvarerne skal være frasorterede varer. Målet er at nå op på 80 pct. Det kan kun lade sig gøre ved ikke at have et a la carte-menukort, hvor gæsterne kan vælge mellem mange retter. I stedet kører restauranten med to faste menuer, der til frokost er på mindst seks serveringer og til aften mindst 10. Her er det kokkene, der bestemmer retterne, alt efter, hvad leverandørerne er kommet med den pågældende dag.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025