Den såkaldt Working Holiday-ordningen skal laves om og strammes op, mener fagforbundet 3F. Ordningen - der giver unge fra syv udvalgte lande uden for EU lov til at bo og arbejde i Danmark - er nemlig i sin nuværende form en “cocktail af de elementer, der skal til for at drive social dumping”. I hvert fald hvis man spørger gruppeformand for Privat Service, Hotel og Restauration i 3F, Tina Møller Madsen. Det skriver Netavisen Pio.

Hos HORESTA afviser man derimod at have kendskab til, at ordningen bliver brugt til social dumping:

“Det her med, at der partout ligger social dumping i det her - det ved vi jo ikke. Lad os endelig få afdækket, hvad der ligger i ordningen, og hvor de unge arbejder og i hvilke brancher. Social dumping kan vi ikke acceptere. Men jeg mener ikke, at vi i en frygt for, at der kan ske misbrug af ordningen skal spænde ben for, at unge kan komme ud i verden,” siger politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch Andersen, og tilføjer:

Kirsten Munch Andersen opfordrer derfor til, at man fremadrettet registrerer de unge udlændinge på ordningen bedre.

Læs hele historien her.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne