I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

I 3F erkender Tina Møller Madsen, gruppeformand for Privat Service, Hotel & Restauration, at formuleringerne i overenskomsterne burde høre fortiden til.

”De formuleringer, Berlingske har sat fokus på, afspejler ikke den praksis og dagligdag inden for kantineområdet eller de berørte virksomheder, som jeg er bekendt med. Formuleringerne er ikke tilfredsstillende i forhold til lovgivning om foreningsfrihed, og derfor vil vi sørge for at få drøftet spørgsmålet om – og formuleringer omkring – organisationsforhold ved de forestående overenskomstforhandlinger,” hedder det i et e-mailsvar fra Tina Møller Madsen.

Har du fået læst?

Dansk Erhverv vil sammen med HORESTA forhandle overenskomst

Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv, medgiver, at den overenskomst som Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) og 3F Privat Service, Hotel & Restauration (3F PSHR) indgik fra 1. november på hotel- og restaurationsbranchens område reelt er en kopi af den eksisterende overenskomst mellem Horesta og 3F Privat Service, Hotel & Restauration til Standby.dk.

HORESTA kritiserer overenskomst fra Dansk Erhverv og 3F

Fremover vil der være to landsoverenskomster på hotel- og restaurationsområdet, hos Dansk Erhverv og HORESTA. Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) og 3F Privat Service, Hotel & Restauration (3F PSHR) har indgået overenskomster på hotel- og restaurationsbranchens område med ikrafttræden 1. november. Det skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne