I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

I 3F erkender Tina Møller Madsen, gruppeformand for Privat Service, Hotel & Restauration, at formuleringerne i overenskomsterne burde høre fortiden til.

”De formuleringer, Berlingske har sat fokus på, afspejler ikke den praksis og dagligdag inden for kantineområdet eller de berørte virksomheder, som jeg er bekendt med. Formuleringerne er ikke tilfredsstillende i forhold til lovgivning om foreningsfrihed, og derfor vil vi sørge for at få drøftet spørgsmålet om – og formuleringer omkring – organisationsforhold ved de forestående overenskomstforhandlinger,” hedder det i et e-mailsvar fra Tina Møller Madsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne