I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

I 3F erkender Tina Møller Madsen, gruppeformand for Privat Service, Hotel & Restauration, at formuleringerne i overenskomsterne burde høre fortiden til.

”De formuleringer, Berlingske har sat fokus på, afspejler ikke den praksis og dagligdag inden for kantineområdet eller de berørte virksomheder, som jeg er bekendt med. Formuleringerne er ikke tilfredsstillende i forhold til lovgivning om foreningsfrihed, og derfor vil vi sørge for at få drøftet spørgsmålet om – og formuleringer omkring – organisationsforhold ved de forestående overenskomstforhandlinger,” hedder det i et e-mailsvar fra Tina Møller Madsen.

Har du fået læst?

3F varsler stor konflikt med Tivoli Food Hall

En større konflikt mellem stadeholderne hos Tivoli Food Hall og 3F kan være under opsejling. Det bekræfter John Ekebjærg-Jakobsen, formanden for 3F København, over for B.T.

93.000 kr. ekstra på pensionskontoen i PensionDanmark i 2019

Den typiske medarbejder med pension i PensionDanmark har i 2019 fået 93.000 kr. ekstra ind på pensionskontoen. En medarbejder, der gik ind i året med en pensionsopsparing på 431.000 kr., kan konstatere, at pensionsopsparingen i 2019 er vokset til 524.000 kr.

Politikere vil slå hårdt ned på svindel med beløbsordning

Der skal sættes en stopper for underbetaling og udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Det er meldingen fra Christiansborg, hvor et flertal i Folketinget ser positivt på 3F og HORESTAs til virksomheder, der benytter sig af illegal arbejdskraft eller svindler med beløbsordningen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne