Tallene for sidste år er ikke klar, men i 2017 havde Danmark en turismeomsætning på 128 milliarder kroner. Regeringen har som mål, at den i 2025 skal være 140 milliarder kroner, skriver Standby.dk.

Og for syvende år i rap forventer VisitDenmark vækst for dansk turisme i år – en stigning på cirka 2,2 procent i turismeovernatninger. Det oplyser VisitDenmark i sin netop frigivne prognose for i år. Prognosen har en forventning om vækst på de fleste af Danmarks ti såkaldte prioriterede markeder.

De amerikanske turister topper årets prognose fra VisitDenmark med en vækstprocent på otte til ti procent, oven på et 2018, hvor amerikanerne etablerede sig som den største rejsegruppe i København.

”Det ser ud til, at vi i 2019 får nyt rekordår med vækst i turismen for syvende år i træk,” siger administrerende direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne