HORESTA opfordrer til, at der bliver indført et klart loft over korttidsudlejningen af boliger til turister. Samtidig ønsker man en indberetningspligt for alle udlejere, uanset platform.

Opfordringen kom lørdag i et debatindlæg i Jyllands-Posten med politisk direktør, Kirsten Munch, som afsender.

”Den nye lov giver kommunerne mulighed for at hæve loftet for den private udlejning fra 70 dage til 100 dage. En mulighed, som vi må advare om at tage i brug”, skriver Kirsten Munch, som også påpeger, at fritagelsen af enkeltværelser fra de nye regler gør det umuligt at tale om et klart loft over udlejningen.

”Den politiske aftale sikrer gennem klare incitamenter en længe ventet skatteindberetning af den private udlejning. Det er positivt. Opgaven er nu at sikre, at der sættes en stopper for de private, der bruger deres boliger til at drive hotellignende virksomhed”, skriver Kirsten Munch.

Bornholm: Største antal overnatninger siden 90'erne

12,6 pct. flere overnatninger på Bornholm i 2019 i forhold til 2018 gør Bornholm til en af landets absolutte højdespringere blandt alle kommuner. Det oplyser Destination Bornholm med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik og CRT, skriver TV2 Bornholm.

Endnu en turistrekord for Tyskland

Ifølge gårsdagens tal, der blev præsenteret af Tysklands nationale statistikbureau, Statistisches Bundesamt, blev 89,9 millioner udenlandske overnatninger registreret i boligselskaber med mindst ti senge. Det er 2,2 millioner flere internationale overnatninger end sidste år, hvilket er en stigning på 2,5 procent, skriver TravelNews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne