HORESTA opfordrer til, at der bliver indført et klart loft over korttidsudlejningen af boliger til turister. Samtidig ønsker man en indberetningspligt for alle udlejere, uanset platform.

Opfordringen kom lørdag i et debatindlæg i Jyllands-Posten med politisk direktør, Kirsten Munch, som afsender.

”Den nye lov giver kommunerne mulighed for at hæve loftet for den private udlejning fra 70 dage til 100 dage. En mulighed, som vi må advare om at tage i brug”, skriver Kirsten Munch, som også påpeger, at fritagelsen af enkeltværelser fra de nye regler gør det umuligt at tale om et klart loft over udlejningen.

”Den politiske aftale sikrer gennem klare incitamenter en længe ventet skatteindberetning af den private udlejning. Det er positivt. Opgaven er nu at sikre, at der sættes en stopper for de private, der bruger deres boliger til at drive hotellignende virksomhed”, skriver Kirsten Munch.

Fortsat stigning i Airbnb-udlejningen

AirBnb har gjort det almindeligt at udleje boliger til turister og med en lovændring pr. 1. maj sidste år, blev der sat nye og ganske lempelige regler for det, også skattemæssigt. Det skabte en del bekymring for, om udlejningen skulle gå helt grassat, med det til følge af at almindelige boliger i praksis blev konverteret til ferieboliger, skriver Min-Andelsbolig.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne