Brexit-spørgsmålet om ”Deal or no deal” vil få afgørende betydning for den europæiske turisme og økonomi, vurderer Euromonitors rejseekspert Caroline Bremner. Det skriver TravelWeekly.

Blandt andet anslår analysevirksomheden, at briterne vil foretage 5 mio. færre udlandsrejser ved et ’no deal’ i forbindelse med Brexit.

”Hvis det bliver no deal, vil det britiske pund falde i værdi, det vil blive dyrere at rejse for de briterne, og det vil blive svære at rejse til og fra Storbritannien,” siger hun til Travelweekly.

Ved de fem millioner færre britiske rejsende, vil den største taber blive spansk økonomi, hvor briterne står for 21 procent af den samlede turismeomsætningen.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne