For nyligt åbnede hotelkæden Brøchner Hotels sit første femstjernede hotel "Herman K" i centrum af København.

Men da Brøchner Hotels ikke er medlem af den europæiske klassifikationsordning Hotelstars Union og alligevel benytter fire eller fem stjerner, risikerer de at vildlede. Det mener Visitdenmark og HORESTA, der uddeler og fører kontrol med hotelstjerner efter den europæiske ordning herhjemme.

”Det skaber forvirring for forbrugeren, når hoteller har sagt, at de er fire- eller femstjernede uden at være en del af ordningen. Det kan sagtens være, at hotellerne lever op til kriterierne, men der er en risiko for, at man smykker sig med lånte fjer og markedsfører sig med falske stjerner,” siger Kirsten Munch, direktør i HORESTA.

Hos Brøchner Hotels understreger hoteldirektør Karim Nielsen, at kæden gerne vil være en del af en fælles klassifikationsordning - bare ikke i Hotelstars Unions nuværende form.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

HORESTA støtter indsats mod online-ludomani

Det er sund fornuft, at et flertal i Folketinget nu justerer på reglerne, så der er større sikkerhed for, at udsatte spillere ikke ender som ludomaner. Sådan lyder det fra HORESTA i en kommentar til dagens forlig på ludomaniområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne