For nyligt åbnede hotelkæden Brøchner Hotels sit første femstjernede hotel "Herman K" i centrum af København.

Men da Brøchner Hotels ikke er medlem af den europæiske klassifikationsordning Hotelstars Union og alligevel benytter fire eller fem stjerner, risikerer de at vildlede. Det mener Visitdenmark og HORESTA, der uddeler og fører kontrol med hotelstjerner efter den europæiske ordning herhjemme.

”Det skaber forvirring for forbrugeren, når hoteller har sagt, at de er fire- eller femstjernede uden at være en del af ordningen. Det kan sagtens være, at hotellerne lever op til kriterierne, men der er en risiko for, at man smykker sig med lånte fjer og markedsfører sig med falske stjerner,” siger Kirsten Munch, direktør i HORESTA.

Hos Brøchner Hotels understreger hoteldirektør Karim Nielsen, at kæden gerne vil være en del af en fælles klassifikationsordning - bare ikke i Hotelstars Unions nuværende form.

VisitDenmark satser på sultne tyskere med dyr smag

Michelin-restauranter tjener flere og flere penge, og det er særligt på turister, som besøger Danmark for at spise. Men det er ikke kun de 28 danske Michelin-restauranter, der nyder godt af de såkaldte gastroturister.

HORESTA om ny bæredygtighedsanalyse: Vi har en førerposition

VisitDenmark har offentliggjort en analyse af udenlandske turisters holdning til bæredygtighed på fem vigtige udenlandske markeder. Analysen viser blandt andet, at turister med et godt kendskab til Danmark, og de forbinder Danmark med bæredygtighed. Danmark bliver for eksempel forbundet med parametre som grønne løsninger og en ren destination med rent vand og ingen skrald.

Bæredygtigt Danmarksfremstød under OL i Tokyo

Når Danmark tager til OL i Tokyo 2020, er det ikke kun for at opnå store sportspræstationer, men også for at vise danske løsninger og kompetencer frem over for et japansk og internationalt publikum.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne