Der skal flere turister til Region Sjælland. Derfor har Vækstforum Sjælland afsat en ramme på 9 mio. kr. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler (REM).  Initiativerne kan løses som ét samlet projekt eller som flere særskilte delprojekter, hvor operatører eller konsortier ansøger om ét projekt, inden for et af de tre initiativer.

Formålet med initiativerne er at få flere turister til Region Sjælland ved at igangsætte en destinationsudvikling og skabe en stærkere sammenhæng mellem hovedstadens turister og Region Sjælland som turismedestination.

Midlerne skal anvendes til, inden for en periode af 3 år, at gennemføre tre initiativer på turismeområdet.

Initiativ 1: Udvikling af Region Sjællands tilbud til internationale turister

Initiativ 2: Fokus på digitalisering og dataopsamling

Initiativ 3: Styrke sammenhængen m​ellem land og by

Du kan læse mere her

 

 

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne