Dansk Erhverv og HORESTA mener, at turismen i Nordjylland - fra Skagen til Mors - har glæde af den nye lov om turisme- og erhvervsfremme. Det skriver Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA, og Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi Dansk Erhverv i et fælles debatindlæg.

Målet med en ny lov om erhvervsfremme er blandt andet, at en ny organisering af erhvervs- og turismefremmeindsatsen skal bidrage til en mere effektiv udnyttelse af de offentlige midler. Stat, regioner og kommuner bruger i dag 650 millioner kroner om året på at udvikle og fremme dansk turisme.

”Pengene skal anvendes, så vi får “flest turister for pengene”. Og der brug for, at indsatsen optimeres og tilpasses en virkelighed, hvor turisterne i stigende grad orienterer sig digitalt, og kommunegrænser ikke spiller en rolle”, skriver de to forfattere til debatindlægget, og fortsætter:

”Gode kræfter i Nordjylland har helt i tråd med dette enedes om en fælles nordjysk turismestrategi ”Fælles retning i nordjysk turisme” i regi af Business Region North. Vi har i HORESTA og Dansk Erhverv deltaget i arbejdet og bakker op om strategien. Strategien har bl.a. udmøntet sig i en historisk stor markedsføringsindsats for Nordjylland i 2019.”

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne