4 ud af 5 beboerne i Københavns Kommune vender tommelfingrene op, når det handler om udeservering i hovedstaden.

Det viser en undersøgelse, som kommunen har fået lavet blandt kommunens borgere.

81 procent af borgerne svarer, at de synes, udeservering er positivt eller meget positivt for byen, men kun 6 procent mener, det er negativt eller meget negativt.

”Hvor er det fantastisk at se, hvor stor opbakningen til udeservering er blandt borgerne og dermed også blandt vælgerne i Københavns Kommune. Jeg håber, at politikerne har disse tal i baghovedet, næste gang en beboerformand i Middelalderbyen endnu engang kræver begrænsninger på udeserveringen”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Det er hans oplevelse, at en meget lille gruppe af beboere i den indre by har fået lov til at sætte en dagsorden, som gang på gang sender truende skyer ind over restaurationerne i det centrale København.
De har for eksempel foreslået, at al udeservering skal lukke ned kl. 22.

”Når man vælger at bo centralt i en by som København, så er det et vilkår, at der indimellem er liv i gadebilledet – også om aftenen og om natten. Vi kan godt samarbejde om, hvordan vi tager mest mulig hensyn til beboerne, men København kan ikke være en attraktiv storby uden af aktivt ude- og natteliv”, siger Jeppe Møller-Herskind.

Det er langt fra alle, der bor i nærheden af udeserveringssteder, som er generet.

Samlet set angiver halvdelen af borgerne i undersøgelsen (50%), at de ikke synes, at der er noget dårligt ved at bo i en by med udeserveringer. Det interessante er, at der ikke er stor forskel på holdningen til udeservering blandt dem, der bor tæt på udeservering (52%), og dem, der ikke gør (49%).

Undersøgelsen af lavet af Megafon.

Log ind