Maj var endnu en god måned for de danske hoteller. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Antallet af gæster, der købte en hotelovernatning endte 0,7 procent højere end i maj sidste år. Det er næsten samme mønster som i april, og dermed tyder alt på, at hotelbranchen kan fastholde de imponerende overnatningstal fra sidste år.

”I kølvandet på genåbningen efter coronakrisen oplevede vi et boom i antallet af overnatninger. Fra maj 2019 til maj 2022 var der tale om en vækst på over 10 procent. Derfor er det positivt, at det er lykkedes at fastholde det høje niveau”, siger Pia E. Voss, der er adm. direktør i HORESTA.

Mens det var danskerne, som sikrede de imponerende overnatningstal sidste forår, har udenlandske gæster tager over i år. Antallet af danske hotelovernatninger er faldet med 5 procent, mens udenlandske turister har overnattet 10 procent mere i danske senge i maj 2023 sammenholdt med samme måned sidste år.

Det er især tyskere, amerikanere og briter, som er vendt tilbage. Til gengæld har udviklingen i valutakurserne medført, at svenskerne og nordmændene i højere grad er blevet hjemme.

Artiklen fortsætter under billedet

I forhold til maj i fjor er det københavnske hotelmarked gået frem med fire procent, mens udviklingen har været noget mere nedslående for de øvrige regioner.

Region Midtjylland er gået tilbage med to procent, Region Syddanmark med seks procent, og Region Sjælland med 8. Kun Region Nordjylland har formået at holde niveauet fra i fjor.

”Vi forventer ikke den samme fantastiske sommer for hotellerne uden for hovedstadsområdet, som vi har set de senere år. Særligt tabet af norske og svenske overnatninger har betydning, men i forbindelse med corona-genåbningerne har der også været mange udskudte møder og selskaber, og de bidrog til et usædvanligt højt aktivitetsniveau uden for København, som det er svært at matche i år”, siger Pia E. Voss.

Log ind