Bæredygtighed er blandt hotelerhvervets vigtigste fokusområder, og det mærker man hos HORESTA, der har sekretariatet for turismens miljømærke, Green Key, i Danmark. Her har man netop Green Key-certificeret turistvirksomhed nummer 200, og det kommer efter en årrække, hvor ordningen i forvejen er vokset med 10 pct. om året.

Indehaveren af titlen som Green Key-virksomhed nummer 200 i Danmark bliver Guldsmeden Hotels nye hotel på Islands Brygge.

”Vi har siden begyndelsen i 1999 haft fokus på det grønne arbejde, og det er stadig grundtonen i Guldsmeden Hotels. Tidligere er vores øvrige hoteller blevet mærket med Green Key, og derfor er det også naturligt for os, at vores nyeste skud på stammen også bliver det. At vores nyeste hotel, Bryggen Guldsmeden, bliver nummer 200 i Green Key i Danmark fortæller jo, at hele branchen gerne vil bidrage på denne dagsorden,” udtaler Kirsten Aggersborg, Sustainability and Communication Manager fra Guldsmeden Hotels.

Guldsmeden Hotels har fem hoteller i Danmark. De øvrige hoteller blev certificeret med Green Key i 2017.

Billede: Indehaver og medgrundlægger af Guldsmeden Hotels, Sandra Weinert, får overrakt Green Key-certificeringen af HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Billede: Indehaver og medgrundlægger af Guldsmeden Hotels, Sandra Weinert, får overrakt Green Key-certificeringen af HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Bæredygtig turisme er en dansk opfindelse

Green Key er opfundet i Danmark af Friluftsrådet og HORESTA. I dag er Green Key-mærket at finde på flere end 3.700 virksomheder på tværs af flere end 60 lande, og dermed har den danske branche på mange måder været med til at præge bæredygtighedsdagsordenen i branchen på tværs af landegrænser.

”Branchen vil gerne gå forrest, og i HORESTA og Green Key oplever vi enorm interesse for rådgivning og certificering på dette område. Vi er ikke i tvivl om, at det er en bevægelse, som kun vil tage yderligere fart. For mens udviklingen længe har været drevet af forretningsrejsende samt møde- og konferencearrangører, så ser vi nu også flere og flere private rejsende, der stiller krav til overnatningsstedernes bæredygtighedsarbejde. På den måde kan de nyde oplevelsen velvidende, at virksomheden har en ansvarlig drift” siger Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA.

De 200 Green Key-certificerede virksomheder er fordelt på 14 konferencesteder, 8 feriecentre, 8 vandrehjem og 170 hoteller.

Green Key har de senere år udviklet søsterordninger målrettet både restauranter, sportshaller, eventbureauer, destinationsselskaber og attraktioner, da interessen også her er stor for en objektiv certificeringsordning, der giver virksomhederne et stærkt markedsføringsværktøj til at fortælle om alt det gode arbejde, de gør.

Certificeringen af Bryggen Guldsmeden er foretaget af Sara Azoulay Pedersen, miljøkonsulent i HORESTA og Green Key. Her kan du høre hende fortælle mere om den store efterspørgsel på certificeringer og bæredygtighedsrådgiv

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Log ind