Julen er som bekendt højsæson for gaveregn. Derfor er vi glade for, at der nu er kommet en afklaring af tilbageførelsen af de 160 millioner kroner fra VEU-treparten.

I forlængelse af Trepartsaftalen om VEU, der blev indgået september 2023, vil virksomhederne få tilbagebetalt i alt 160 millioner kroner fra de opsparede VEU-midler.

AUB har meddelt, at virksomhederne vil få tilbagebetalt 110,38 kroner pr. medarbejder. Det svarer omtrent til, at VEU-bidraget i 2023 annulleres. Virksomheder kan forvente at modtage tilbagebetalingen som en modregning i opkrævningen til Samlet Betaling tirsdag den 12. december 2023.

“Vi har længe kæmpet hårdt for, at virksomhederne kan få deres penge tilbage, så vi glæder os meget over, at kunne sige til vores medlemmer, at det endelig lykkes. Der har været rigtig mange henvendelser om netop tilbagebetalingen siden aftalens blev indgået, og nu får de mange hårdtarbejdende folk i branchen endelig en afklaring,” siger Pia Svane, der er Uddannelseschef i HORESTA.

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind