Ideen opstod på Nyborg Strand under pandemien: ”Hvorfor laver vi ikke en elevrestaurant?”

Og siden tanken først var tænkt, havde hotellets personale svært ved at lægge den fra sig. I dag driver stedets nyeste kolleger Restaurant Stranden, hvor kokkeeleverne laver maden, køber ind og udregner priser med mere, mens tjenereleverne står for den gode oplevelse i restauranten med valg af vine, opdækning og fantastisk service.

Direktør, Jan G. Larsen, fortæller:

”Vi har et ansvar over for vores elevers kvalitet, og vi har et ansvar for, at de tilegner sig nogle fantastiske kundskaber. Som stor læreplads har vi dog også et ansvar for at gøre faget attraktivt, og vi så elevrestauranten som en mulighed for at give vores elever en kreativ arbejdsplads, hvor de kan folde sine talenter ud.”

Han håber, at initiativet kan være med til at tiltrække flere elever, skabe mere attraktive læresteder og skabe en større udvikling.

I videoen nedenfor kan du se mere om historien, hvor Nyborg Strand har overdraget ansvaret for restauranten til eleverne.

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind