Ideen opstod på Nyborg Strand under pandemien: ”Hvorfor laver vi ikke en elevrestaurant?”

Og siden tanken først var tænkt, havde hotellets personale svært ved at lægge den fra sig. I dag driver stedets nyeste kolleger Restaurant Stranden, hvor kokkeeleverne laver maden, køber ind og udregner priser med mere, mens tjenereleverne står for den gode oplevelse i restauranten med valg af vine, opdækning og fantastisk service.

Direktør, Jan G. Larsen, fortæller:

”Vi har et ansvar over for vores elevers kvalitet, og vi har et ansvar for, at de tilegner sig nogle fantastiske kundskaber. Som stor læreplads har vi dog også et ansvar for at gøre faget attraktivt, og vi så elevrestauranten som en mulighed for at give vores elever en kreativ arbejdsplads, hvor de kan folde sine talenter ud.”

Han håber, at initiativet kan være med til at tiltrække flere elever, skabe mere attraktive læresteder og skabe en større udvikling.

I videoen nedenfor kan du se mere om historien, hvor Nyborg Strand har overdraget ansvaret for restauranten til eleverne.

Undgå at betale merbidrag til AUB

Husk at dele jeres opslag om elevpladser på Praktikpladsen.dk. Det kan nemlig have stor betydning for eventuelle merbidrag til AUB.

Gratis uddannelse med fokus på arbejdsmiljø

Et trygt arbejdsmiljø er afgørende for hotel-, restaurant-, og turismebranchen. Derfor tilbyder HORESTA, sammen med BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø, en gratis uddannelse med fokus på arbejdsmiljøet.

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind