124.400 beskæftigede. Så mange havde job i hotel- og restauranterhvervet i november 2021, før restriktionerne og det øgede smitteniveau igen kom i vejen for omsætningsmulighederne. Det er 5.700 flere end i 2019, før krisen ramte.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, mener, at beskæftigelsestallene er en god indikator for, hvordan efterspørgslen ser ud.

”Efteråret var rigtig godt for store dele af erhvervet, og det betød, at der var brug for alle de motiverede hænder, som branchen kunne komme i nærheden af. Til trods for beskæftigelsesrekorden i november hørte vi fra mange medlemmer, at de var nødt til at sige nej til omsætning på grund af rekrutteringsudfordringer. Den situation skal vi helst ikke havne i igen, men det kræver politisk handlekraft,” siger Jannick Nytoft, og tilføjer, at potentialet er endnu større:

”I november manglede vi fortsat en stor del af de udenlandske turister, som vi havde inden krisen. Derfor mener vi ikke, at beskæftigelsespotentialet i erhvervet har ’peaket’. Det betyder, at der er mulighed for, at virksomhederne kan skabe endnu flere eksportindtægter til glæde for statskassen, samtidig med at de selv kommer sig oven på de store økonomiske tab, som mange har lidt under krisen,” fortæller Jannick Nytoft.

Til trods for det store dyk i branchens beskæftigelse, så havde erhvervet i november nu overhalet den procentuelle vækst i beskæftigelsen på det generelle arbejdsmarked.

Dansk økonomi står foran et godt år

Danskerne blev hårdt ramt af den høje inflation, men privatforbruget har fået et flot comeback. Med stor vækst i købekraften og udsigt til mere medvind fra ikke mindst medicinalindustrien kan 2024 blive et overraskende vækstår.

Rekord i beskæftigelse hos hoteller og restauranter

Hotel- og restaurantbranchen satte rekord i beskæftigelsen i 2023 med en vækst på 3,2 procent i forhold til året før. Virksomhederne kunne dog have ansat endnu flere på grund af stor efterspørgsel.

Log ind