Derhjemme skal for eksempel marmeladeglasset og dets metallåg i hver sin skraldespand. Fra årsskiftet gør det samme sig gældende i virksomhederne, som skal affaldssortere i ni fraktioner.

Der er nemlig kommet nationalt strømlinede sorteringskriterier. I den forbindelse lancerer Miljøstyrelsen nu materialer til kommuner og arbejdspladser, som skal hjælpe med implementeringen.

”De nye krav betyder ændrede arbejdsgange i virksomhederne, og for os i HORESTA har det været afgørende, at det er så intuitivt og lige til som overhovedet muligt for branchen. For virksomhederne ønsker at være med til at gøre en forskel på den bæredygtige dagsorden,” fortæller Sara Azoulay Pedersen, miljøkonsulent i HORESTA.

Materialerne fra Miljøstyrelsen sætter fokus på, hvorfor vi skal sortere mere, og hvad der sker med affaldet, når man sorterer. Virksomheder kan også finde hjælp til at forstå sorteringskriterierne, forskellen mellem husholdningslignende- og produktionsaffald og hjælp til, hvordan de implementerer det nye sorteringssystem i forretningen.

Materialerne er udviklet i samarbejde med HORESTA samt flere organisationer og brancheforeninger. De er samlet under det fælles budskab: Affaldssortering nytter.

Find materialerne HER.

Det er op til virksomheden at vurdere, hvordan man bedst implementerer de nye krav. Det er således ikke et krav, at virksomhedens gæster bliver præsenteret for muligheden for at sortere, men affaldet skal være sorteret, når det forlader forretningen. HORESTA holder webinar om affaldssortering den 28. februar.

Fra 2023 vil det også være lovpligtigt at affaldssortere tekstil.

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Log ind