Alle offentlige turismeorganisationer skal være bæredygtighedscertificeret. Sådan lyder ambitionen i et af pejlemærkerne for dansk turisme i den strategi, som regeringen fremlagde i slutningen af juni på baggrund af et samarbejde i Det Nationale Turismeforum.
I HORESTA lancerede man i 2019 søsterordningen til turismens miljømærke Green Key målrettet destinationsselskaberne kaldet Green Tourism Organization. Miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key, Mikal Holt Jensen, understreger, at arbejdet med bæredygtig branding er langt hos markedsføringsselskaberne, og han er derfor også fortrøstningsfuld i forhold til regeringens ambition.
”Danmark som destination bliver opfattet som et bæredygtigt rejsemål, og det skyldes både branchens virksomheder og det stærke markedsføringsarbejde som bliver lavet hos destinationsselskaberne. Med Green Tourism Organization har vi skabt et værktøj, som certificerer og viser, at destinationsselskaberne også selv bidrager til det bæredygtighedsarbejdet i turismeerhvervet,” siger Mikal Holt Jensen.
I turismestrategien er også en målsætning om, at Danmark skal ligge nummer 1 blandt landene i Nordeuropa i forhold til turisternes vurdering af landet som et miljøvenligt rejsemål. Og det stiller krav til alle erhvervets interessenter, mener HORESTAs miljøchef.
”Der bliver lavet rigtig meget godt arbejde ude i branchen, og vi har alle en forpligtigelse til at fortælle de gode historier og vidensdele, så vi forhåbentlig kan skabe endnu flere positive ringe i vandet. I dette arbejde spiller destinationsselskaberne en afgørende rolle, og de er afgørende aktører, når det kommer til at indfri de samlede målsætninger i turismestrategien,” siger Mikal Holt Jensen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA-formand genvalgt for to år
07-06-2023
PRESSEKLIP
-
HORESTA og Radikale: Det er ikke en hovedstad værdig at begrænse udeservering
07-06-2023
-
HORESTA til debat: Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind
07-06-2023
-
Endnu et parti sår tvivl om forbud mod udeservering
07-06-2023
-
Fortsat en dårlig forretning at være verdens bedste restaurant
07-06-2023
-
Røde tal hos selskab bag restaurantkæde
07-06-2023
-
Køkkenchefs kogebog kåret som verdens bedste
07-06-2023