Affald hører ikke hjemme i naturen, og derfor sender Miljøstyrelsen nu børn og unge landet over på skraldesafari i deres lokalområder med et nyt læringsforløb.

For HORESTA og branchen er det vigtigt med en ren natur. Derfor har vi været med i referencegruppen bag forløbet, som er en del af kampagnen ”Tak for Ingenting”, der har til formål at sætte fokus på plastik og andet henkastet affald i naturen.  Det samme har HORESTA-medlem LETZ SUSHI, hvis kamp for renere verdenshave har spillet ind i, hvorfor de har valgt at iværksatte affaldsindsamlinger på eget initiativ.

Havet er belastet af affald

LETZ SUSHI har en ambition om at være Europas mest bæredygtige sushibrand, og ser det derfor som vigtigt at begrænse mængden af plastik i naturen. Da sushikæden jo får råvarer fra havet, har de særligt fokus på, hvordan vi mindsker forureningen af verdenshavene.

”For LETZ SUSHI er det vigtigt, at vi er med til at tage et ansvar for at holde Danmark og naturen ren. Havet er det største økosystem, vi har på jorden. Det er en vigtig del af vores spisekammer, og det producerer halvdelen af den ilt, vi indånder. Men havet er under pres bl.a. pga. forurening,” siger Anders Barsø, som er CEO i LETZ SUSHI. 

Anders Barsø fortæller også, hvordan kæden har igangsat andre initiativer for at mindske affald i havene.

”LETZ SUSHI har, som et af flere initiativer for at rede havene, lanceret Pant Z, hvor vores kunder kan få en voucher til sushi, hvis de indsamler plastik på stranden og i naturen og afleverer det i vores butikker på Pant Z dag.”

Et vigtigt signal

For HORESTA har det ligeledes været vigtigt at bidrage til Miljøstyrelsens udvikling af Skraldesafari, hvor fokus især har været på, hvordan vi som land signalerer, at vi tager de miljømæssige udfordringer alvorligt.

”For os har det været vigtigt at udvikle og støtte op om et initiativ som dette, fordi vi bør og skal holde naturen ren for affald. Affald forurener, belaster naturen og ødelægger de unikke naturperler, vi har i Danmark. Ikke alene skal vi gøre det for vores egen skyld, så vi kan nyde den danske natur, vi er omgivet af. Vi skal også signalere til de turister, som besøger Danmark, at vi værner om miljøet og holder Danmark ren,” fortæller Mikal Holt Jensen, der er Miljøchef i HORESTA.

I kan læse mere om skraldesafarien her.

 

 

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Log ind