HORESTA har svært ved at se fornuften i regeringens plan om at understøtte opkøb af hoteller i landets større byer for at øget antallet af almene boliger.

Hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation frygter, at mange erhvervsdrivende og arbejdspladser bliver ramt, hvis hotelbygninger bliver trukket ud af markedet og erstattet af almene boliger.

”Vi kan komme til at stå i en situation, hvor der om få år bliver mangel på hotelværelser i de større byer. Dermed bliver det svært at tiltrække de helt store events og konferencer, og det vil gå ud over en række følgeerhverv. For eksempel restauranterne”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Regeringen præsenterede tirsdag et boligudspil, der skal skabe 22.000 nye almene boliger og 4000 studieboliger i landets største byer. De fleste af boligerne skal bygges, men der bliver også tale om at købe eksisterende bygninger op. Til det formål vil regeringen afsætte to milliarder kroner, så det bliver muligt for de almene boligorganisationer at opkøbe og omdanne ejendomme til almene boliger.

HORESTA har svært ved at forestille sig en lang kø af salgsmotiverede hotelejere, hvis et flertal i Folketinget ender med at bakke op om regeringens plan.

”Coronakrisen har været ekstrem hård ved vores erhverv, og omsætningstabet løber op i mange milliarder kroner. Men der er stor optimisme i turisterhvervet og en klar forventning om, at vi vores store flotte hoteller også i fremtiden kommer til at rumme de mange turister, der gerne vil besøge vores land og hovedstad”, siger Kristian Nørgaard.

 

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Hoteloperatør udvider i Danmark

Den norske hoteloperatør CIC Hospitality er snart klar med to nye Best Western-hoteller i Danmark. Målet er at udvide den danske portefølje til mindst ti hoteller.

Log ind