Hver femte virksomhed i turisme- og oplevelseserhvervet fortæller, at de slet ikke i tilstrækkelig grad er hjulpet af de nuværende kompensationsordninger på kort sigt. Hertil kommer 42 pct. som svarer, at de hjælper, men at virksomhederne fortsat er udfordrede på kort sigt. Det fortæller virksomhederne i en HORESTA-medlemsanalyse.

Til trods for alvoren i erhvervet er der nu blot uger til, at man fra politisk side vil stramme adgangskravene til kompensationsordningerne fra omsætningsfald på 30 pct. til 45 pct.

”Det er kun 15 pct., der svarer, at de er godt rustede med eller uden kompensation. Det fortæller meget tydeligt, hvor mange der kæmper for at komme ud af krisen, og det er umuligt med de nuværende restriktioner. Vi mener, at der bør være kompensation så længe, at man fra politisk side har besluttet, at der skal være benspænd, der forhindrer de forretningsdrivende i at skabe omsætning,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Værst står det til for københavnervirksomhederne, der særligt mangler de udenlandske turister.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind