Juli 2020 bød på et fald på næsten 600.000 hotelovernatninger sammenlignet med året før. Det svarer til en reduktion på 27 pct. Men tallene dækker over store regionale variationer, hvor enkelte kommuner faktisk oplevede en fremgang, mens andre– især i hovedstadsområdet – var hårdt ramt.

Bedst gik det hotellerne i Region Midtjylland, der havde en fremgang på lidt over 40.000 overnatninger (+ 17,1 pct.) sammenlignet med juli 2019. Hoteller i Nordjylland og Sjælland kom ligeledes fornuftigt gennem juli med beskedne fald på henholdsvis 2,6 og 1 pct. Region Hovedstaden var derimod hårdt ramt med et fald på 51 pct.

”Det er glædeligt, at juli for dele af erhvervet blev en god måned, men det er samtidig bekymrende, at mange hoteller i hovedstaden stadig kæmper med så store fald. Tilbagegangen skyldes i høj grad seks-dages-kravet, som betød at kun få udenlandske gæster rejste hertil for at bo på hotel”, udtaler Jens Zimmer Christensen, der er formand i HORESTA.

Forklaringen på, at faldet i juli ikke blev større er i høj grad, at danskerne i år holdt ferien hjemme. For mens antallet af udenlandske hotelovernatninger gik tilbage med 77 pct. (-850.000), så steg de danske overnatninger med 25 pct. (+260.000). Den øgede danske efterspørgsel kunne således ikke dække det hul, der var skabt af fraværet af udenlandske gæster.

Udvikling i hotelovernatninger i juli 2019-2020

”Hotellerne fik et kortvarigt boost ved, at danskerne holdt ferien hjemme i år, men nu hvor ferien er overstået, står mange hoteller desværre tilbage med halvtomme ordrebøger. Billedet for efteråret tegner især dystert for hoteller, der er afhængige af møder og konferencer samt udenlandske gæster”, udtaler formanden.  

Han tilføjer, at virksomhederne stadig er underlagt strenge restriktioner i form af forsamlingsforbud samt afstands- og kvadratmeterkrav, mens hjælpepakkerne er udfaset. Det rammer de hårdt pressede virksomheder i hotelerhvervet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne