Hvornår vil der være økonomi i at genåbne landets konferencesteder? I en ny HORESTA-undersøgelse svarer fem ud af seks virksomheder i segmentet, at forsamlingsforbuddet minimum skal hæves til 100 personer. Blot hvert femte konferencecenter holder åbent på nuværende tidspunkt.
”Konfencevirksomhederne lever af at bringe folk sammen, og derfor er de særligt hårdt ramt af krisen. Både erhvervsmæssige møder og konferencer er blevet aflyst, og der har ikke været afholdt nogen bryllupper eller konfirmationer dette forår. Sådan vil billedet forblive, så længe forsamlingsloftet er så lavt,” siger cheføkonom i HORESTA, Jonas Kjær.
Han tilføjer, at en stor del af erhvervskunderne har været nødsaget til at begrænse møde- og rejseaktiviteten på grund af COVID-19, og det mærker virksomhederne. Det er medvirkende til, at to ud af tre svarer, at de forventer en omsætningsnedgang på minimum 60 pct. i juni måned.
”Virksomhederne har mange uafklarede spørgsmål, der er kritiske for deres drift. Foruden forsamlingsforbuddet er der også de lukkede grænser, som har stor betydning. Så længe der ikke er udenlandske forretningsrejsende, så vil mange kongresser og større events udeblive. Derfor fremhæver virksomhederne også, at hjælpepakkerne skal forlænges og gradvist udfases. Stopper de den 8. juli, som planen er nu, vil det få stor betydning for denne del af erhvervet,” siger Jonas Kjær.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Zleep Hotel rebrandes til Four Points Flex i samarbejde med Marriott
08-10-2024
-
Ny forskning: Klimaforandringer truer dansk turisme
08-10-2024
-
Danske Hoteller satser på Green Key
08-10-2024
-
Café-strid: Lars Seier Christensen i tvist med Københavns Kommune
08-10-2024
-
Aalborg-hotel skifter ejer efter millionhandel
08-10-2024
-
Dobbelt-hotel i Nordhavn søger ny direktør
08-10-2024
-
Minister søger idéer til 200 mio. kr. til turismeudvikling
08-10-2024