Bedre vejledning og konkrete rettesnore for affaldshåndteringen til virksomheder står på HORESTAs ønskeliste. Det er nemlig alt for uigennemskueligt, hvilke regler der gælder for eksempelvis hoteller og restauranters husholdningslignende affald, mener miljøchef Mikal Holt Jensen.

”Vi ser unødvendigt bureaukrati og bøvl, når kæder skal tilpasse sig forskellige ordninger for hvert sted, de driver virksomhed. Erhvervets virksomheder bidrager gerne til sortering og genanvendelse, men den største effekt kommer unægtelig, når ordningerne er simple og lige til for virksomheder. Samtidig har mange mindre virksomheder svært ved at finde rundt i gældende regler, efter affaldsmarkedet blev liberaliseret,” siger Mikal Holt Jensen.

Han opfordrer til, at der er genkendelighed i forhold til sortering for husstande og virksomheder, så der er overensstemmelse mellem, hvad man gør privat og på arbejdet. Det skal ligeledes være muligt for mindre virksomheder at koble sig på en kommunal ordning.

”Som situationen er i dag, kører der ofte to skraldevogne rundt på de samme gader, og vi så gerne, at de samme vogne både stoppede hos virksomheder og private. Alt andet giver hverken økonomisk eller miljømæssig mening,” lyder det fra Mikal Holt Jensen.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Gram Skole vandt Danhostels konkurrence om FN’s Verdensmål

Med konkurrencen ”Hvordan vil I leve op til FN’s Verdensmål?” ønsker Danhostel at være med til at aktivere skoleklasserne rundt om i landet til at arbejde med verdensmålene. Konkurrencen var målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler i landet.

Hotel sætter miljøet først: Stor udvidelse er skrinlagt

Direktør på Sinatur Haraldskær, Kari Brandsgård, har i flere omgange talt om, at erhvervslivet i lang tid er drevet på mål om vækst, og at det ikke kan blive ved med at gå rent miljømæssigt. Og hvordan stemmer det så med, at Vejle Amts Folkeblad for et år siden - i januar 2019 - kunne fortælle, at Haraldskær Sinaturhotel og Konference gik og bryggede på at bygge en ny værelsesfløj?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne