Preben Hansens Legat yder økonomisk støtte til medarbejdere, der har været eller er ansat i hotel- og restaurationsbranchen, og som er uarbejdsdygtige på grund af alder, invaliditet eller sygdom. Sygdomstilstanden behøver ikke at være varig. 

Støtten gives i form af legater, som tildeles efter ansøgning. For at komme i betragtning skal ansøgerne have arbejdet det samme sted i branchen i en længere årrække. 

Tidligere var kravet, at ansøgere, for at komme i betragtning, skulle dokumentere 10 års ansættelse hos samme arbejdsgiver. Dette krav er nu lempet, så endnu flere kan ansøge om økonomisk støtte.

Fra årsskiftet kræver det 10 års sammenlagt ansættelse i branchen, heraf 5 år hos samme arbejdsgiver for at kvalificere sig til økonomisk støtte. Legatportionerne, som kan søges årligt, udgør for tiden 25.000 kr. 

Yderligere oplysninger og ansøgningsskema på www.prebenhansenslegat.dk.

HORESTA indstiller talenter fra erhvervet til prestigefyldt liste

For 17. gang sætter Berlingske navn på landets 100 største erhvervstalenter. Sidste år var hotel- og restauranterhvervet blandt andet repræsenteret ved Thomas Østergaard Bagge, direktør på Michelin-restauranten 108, Christian Wellendorf, kåret til verdens bedste kokkeassistent ved Bocuse d’Or og holdkaptajn for Kokkelandsholdet, og Michelle Gram, reservation manager fra Steel House Copenhagen.

Hotelkæde tager nyt redskab i brug i kampen mod madspild

I midten af januar 2020 gik de seks hoteller i Sinatur-kæden i gang med et ambitiøst måleprogram med FoodWaste fra eSmileys. Målingerne skal give Sinatur Hotel & Konference overblik over madspildet, så processen med at minimere det kan blive så effektiv som muligt. Allerede nu genanvender Sinatur-kæden 72 pct. af alt affald, og målet er, at hotellerne er 100 % affaldsfrie i 2030.

Udespise-branche oplever voldsomt boom

Tal fra HORESTA viser, at danskerne gennemsnitligt spiser mad udefra 1,6 gange om ugen, skriver B.T. Danskernes appetit på at spise ude er blevet så voldsom, at hele branchen oplever et massivt boom.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne