HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, opfordrede fredag på TV2/News danskerne til at planlægge deres ferie i Danmark i år, til at gå ud og spise og desuden benytte sig af alle de øvrige turismetilbud, Danmark kan byde på denne sommer.

Lige nu står alting helt stille i branchen, som følge af lukningen af landets grænser og tvangslukning af landets restauranter, fortalte Katia K. Østergaard. Men på vegne af branchen udtrykte hun håb om, at danskerne vælger at bruge deres eget land som feriedestination, når vi når frem til juni, juli og august.

Hun forstår godt, at danskerne lige nu kan være nervøse for, om de kan få pengene tilbage, hvis de booker rejser og ophold, og at de samtidig kan have sikkerhedsmæssige overvejelser. Men hun opfordrede til, at man tager direkte kontakt til sit rejsemål, før man booker, for at aftale præcise afbestillingsregler. Samtidig understregede hun, at branchen lige nu arbejder intenst på at skabe sikre rammer, så man hurtigst muligt kan tage imod gæster igen.

Endelig efterlyste hun, at myndighederne bakker op ved at være meget klare i deres kommunikation, når Danmark bevæger sig ud af corona-krisen.

”Virkeligheden er, at der er sådan en folkedomstol, som sætter sine egne regler. Derfor bliver det helt afgørende, at myndighederne er meget klare om, hvad man kan gøre sikkert, når vi igen får lov til at rejse og gå ud og spise”, sagde Katia K. Østergaard.

Log ind