Hoteller og restauranter mangler motiverede hænder, men hvordan får man integreret for eksempel flygtninge i erhvervets virksomheder?

HORESTA igangsatte projektet 'Flygtninge i hotel- og restaurationsbranchen' i 2016 i Esbjerg, hvor flygtningene fik tilknyttet mentorer og sprogmakkere. Ved projektets afslutning havde man været i kontakt med 94 flygtninge, og 71 af dem er i dag i job, uddannelse eller praktik. Dertil kommer yderligere seks, som er i gang med eller har færdiggjort et Integrationsgrunduddannelsesforløb (IGU).

Korpset af frivillige mentorer og sprogmakkere havde blandt andet til opgave at hjælpe flygtningene med at træne deres danskkundskaber. Det unikke ved dette samarbejde er, at sprogmakkeren eller mentoren tilknyttes den enkelte flygtning allerede inden vedkommende begynder i praktik. Og fortsætter med at være sprogmakker eller mentor efter, at flygtningen er kommet i job.

”Hotel- og restauranterhvervet er vant til at beskæftige folk med meget forskellige baggrunde, men sproget og forståelse er en afgørende faktor for et godt arbejdsmiljø og fastholdelse. I samspil med mentorer og sprogmakkere har projektet vist, at flygtninge udvikler sig både fagligt og sprogligt. Det er en gevinst for både personen, men også arbejdsgiveren der får en stærkere ressource i medarbejderen”, siger Grethe Johnsen, der har været leder af projektet og er medlem af bestyrelsen HORESTAs Region Syddanmark.

De gode resultater og sprogmakkere fra projektet har blandt andet medført, at Esbjerg Kommune har valgt at benytte frivillige mentorer i andre integrationsindsatser.

”Ofte er det sådan, at vi mister kontakten til flygtninge, når de kommer i job, men det er stadig rigtig vigtigt, at de får støtte til sproget. Vi ser ofte, at der aflæres rigtig meget sprog, når de forlader sprogskolen, hvis det ikke bliver holdt ved lige. Så her kan de frivillige mentorer og sprogmakkere sørge for, at der bliver talt dansk, og det er også en mere lige relation, end hvis de skal tale dansk med en underviser”, siger Mai-Britt Schmidt Pedersen, kontorchef hos Integrationshuset i Esbjerg.

Læs mere om projektet her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne