Danmark får flere og flere vegetarer, veganere og fleksitarer. Det viser en undersøgelse fra Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening, som 1.524 personer har deltaget i.
Undersøgelsen dækker danskere mellem 15 og 74 år, og af dem spiser 2,4 procent helt vegetarisk. Blandt de unge på mellem 15 og 34 år er tallet 5,5 procent.
Tendensen påvirker danskernes indkøbsmønstre, men den påvirker også udbuddet af madoplevelser på restauranterne, fortæller HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.
”Vi oplever både flere restauranter, der tilbyder vegetarretter, og flere egentlige vegetarrestauranter. Det er en generel udvikling over hele landet - og på alle typer af spisesteder og er et resultat af , at gæsterne efterspørger mere varieret og sund mad, og at restauranterne gerne hele tiden vil udvikle og eksperimentere med deres menuer”.
Undersøgelsen fra Coop Analyse viser desuden, at 9,6 procent af danskerne spiser overvejende vegetarisk, og blandt de 15-34-årige gælder det 13 procent – et tal, der er steget fra 3,8 procenti 2010 og 8,2 procent i 2017.
Kort over restauranter med grønt på menuen
Dansk Vegetarisk Forening har i øvrigt udarbejdet et kort over restauranter i Danmark med grønt på menuen. Det er gratis at komme med på kortet, hvis man
- udenfor centrum af de store byer har et seriøst alternativ fast på menuen
- i centrum af de store byer har adskillige seriøse alternativer fast på menuen. Pitabrød/falafel osv. er ikke nok
Vil I vide mere, kan I kontakte foreningen på [email protected].
Pssst: Husk i øvrigt at sætte kryds i kalenderen ud for den 14. november, hvor HORESTA Årsdag sætter fokus på bæredygtighed i branchen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pan Am skal nu genopstå som international hotelkæde
14-10-2025
-
11 mio. kr. afsat til at styrke dansk kulturturisme
14-10-2025
-
Kølpins Roberta’s Society får varm modtagelse
14-10-2025
-
Søllerød Kro har fundet sin nye køkkenchef
14-10-2025
-
Go Hotels udvider med nyt hotel ved Amager Strand
14-10-2025
-
Fødevarepriser trækker inflationen op i september
14-10-2025
-
Jyllands-Posten: Eks-daginstitution på Nørrebro ulovligt ombygget til hotellejligheder
14-10-2025
-
d’Angleterre hædret med to Michelin nøgler
14-10-2025
-
Japan boomer som rejsemål blandt danske efterårsrejsende
14-10-2025
-
Ny Bottega-restaurant åbner snart i København
14-10-2025
-
Dinning Week åbner dørene for nye gæster i landets restauranter
14-10-2025