Julen sig nærmer, og har jeres virksomhed planer om at give medarbejderne julegaver, er der en række regler, som I skal være opmærksomme på. For hvad må gaven koste? Og hvornår bliver julegaven et skattepligtigt gode?

Advokat hos HORESTA Arbejdsgiver, Emilie S. Westersø, forklarer:

”Årets julegave til medarbejderne er en værdsat tradition i mange virksomheder. Men som arbejdsgiver skal man huske på, at det ikke kun er gavmildheden, der bør sætte et loft over gavebudgettet. Hvis julegavens værdi overstiger 800 kroner, så bliver medarbejderen skattepligtig af hele beløbet”.

En medarbejder kan hvert år modtage firmagaver til en samlet værdi af 1.100 kroner (inklusiv julegave), uden at skulle betale skat af gaverne. Det er dog vigtigt at være opmærksom, at julegaven alene må udgøre op til 800 kroner – også selvom medarbejderen ikke modtager andre gaver i løbet af året.

Kontante beløb eller gavekort er altid skattepligtige. Dog kan gavekort til helt specifikke ting være undtaget skattepligten. Dette forudsætter blandt andet, at gavekortet ikke kan veksles til kontakter.

Der gælder desuden særlige regler for lejlighedsgaver ved personlige mærkedage (bryllup, jubilæum, rund fødselsdag mv.).

HORESTA-medlemmer kan kontakte HORESTAs juridiske callcenter på tlf. nr. 35 24 80 40 for nærmere rådgivning.

Se også

Log ind