Kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel kokkererede sig til en imponerende 3. plads ved Bocuse d’Or Europe, det uofficielle europamesterskab for kokke. En præstation der uden tvivl vil bidrage til fortællingen om dansk gastronomi, som noget helt særligt, lyder det fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard.

”Med endnu en topplacering i Bocuse d’Or Europe cementerer Kenneth Toft-Hansen Danmarks plads i gastronomiens top. Bocuse d’Or er den hårdeste kokkekamp i verden, og deltagelse kræver en årelang forberedelse. Kenneth Toft-Hansen imponerende bedrift er en præstation, som vil komme hele restauranterhvervet og dansk gastronomi til glæde, og som vi alle kan være stolte af”, fortæller Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

Med tredjepladsen kvalificerer Kenneth Toft-Hansen sig også til Bocuse d’Or-konkurrencen næste år, hvor repræsentanter fra hele verden kæmper i det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Kenneth har stået der før, da det i 2015 blev til en 6. plads.

Og man skal ikke undervurdere betydningen af, at Danmark igen er repræsenteret ved den interkontinentale konkurrence næste år, lyder det fra HORESTA.

”Bocuse d’Or har en enorm betydning, og konkurrencens niveau når nye højder hver eneste gang. Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager og Jens Peter Kolbeck har alle prøvet at indtage præmiepodiet i Lyon, og disse danske Bocuse-præstationer har uden tvivl været med til at skabe en hype omkring det nordiske køkken, som turisterne valfarter til Danmark for at opleve. Vi oplever i disse år et rekordhøjt antal hotelovernatninger, og der er vores mad helt sikkert et af trækplastrene. Nu krydser vi fingre for, at Kenneth og hans assistent kan levere endnu en pragtpræstation næste år i Lyon”, siger Katia K. Østergaard.

I Bocuse d’Or viser deltagerne det ultimative kokkehåndværk, innovation og koncentration. Kokkene kæmpede sig gennem den 5 timer og 35 minutter lange disciplin, og Kenneth Toft-Hansen fik hjælp af assistenten Christian Wellendorf.

Den interkontinentale Bocuse d’Or-dyst er en konkurrence, hvor Danmark har stolte traditioner med fem medaljer gennem tiden. Bedste resultat stod Rasmus Kofoed fra Geranium for i 2011, da han vandt guld efter tidligere at have hjemtaget både sølv og bronze.

Årets vinder af Bocuse d’Or Europe kom fra Norge, og det skandinaviske podie blev fuldendt med sølvet til Sverige.

 

Kenneth Toft-Hansens menu:

Vegetarret. Bundne ingredienser: æg og Castelmagno-ost

Letrøgede, cremede æg med sennep og porresauce

Tørret æggeblomme, kartoffel, frø og blomster

Castelmagno-ost med svampe og æbleeddike

Violette asparges med rugbrødscrumble, timianblomster og estragonmayonnaise

Asparges med persille og mandler

 

Kødret. Bundne ingredienser: mørbrad af ungkvæg, brisler, ris

Mørbrad i lag med aromatiske urter og svampe

Brisler og mørbrad med morkler og citron

Nye kartofler med rygeost, tørret hybenrose og puffede ris

Hvide asparges ’Vesterhavet’

Ærter, røgede snegleæg, estragon og ramsløg

Sauce med urter, sennepsfrø og brunet smør

Cremet peberrod

 

Se mere fra konkurrencerne på HORESTAs Facebook-side Gastrofighters og HORESTAs Instagram.

Log ind