Michelin-guidens stjernestøv er eftertragtet blandt verdens bedste restauranter, men det er kun den absolutte gastronomiske elite, som finder vej til World’s 50 Best Restaurants. Efter tirsdag aftens prisuddeling står det klar, at Geranium igen i år er med i dette fine selskab.

Geranium forsvarede sin placering som nummer 19. i verden, og restauranten udgjorde dermed et af de to nordiske spisesteder på listen. Norske Maaemo med danske Esben Holmboe Bang kom på en 35. plads.

Geranium vandt også særprisen for bedste Hospitality, som er en ærespris til dem, der er på gulvet af restauranten.

På World’s 50 Best Restaurants bobleliste for restauranterne lige uden for top 50, var der også dansk islæt. Relæ fra Jægersborggade i København blev nummer 71, og Nomas søsterrestaurant 108 sneg sig ind på en flot 98. plads.

Verdens bedste restaurant blev Osteria Francescana fra Italien, andenpladsen gik til El Celler de Can Roca fra Spanien, og bronzen gik til Mirazur i Frankrig.

Tysk tostjernet topgastronomi i Tivoli

Sæsonens anden pop-up restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli er noget så specielt som en to-stjernet tysk restaurant med fokus på det bæredygtige og veganske.

Fornem gastronomisk pris til restauratør Uffe Nielsen

Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.

Log ind