Et gavekort er gyldigt i tre år. En eventuel begrænset gyldighedsperiode skal være velbegrundet og må ikke være urimelig kort. En tidsbegrænsning på et år vil f.eks. være for kort. Der samme gælder for tilgodebeviser.

Nogle hoteller mv. udsteder gavekort på noget ganske bestemt, f.eks. et weekendophold til en bestemt værdi. Der kan godt være en forholdsvis kort frist, f.eks. seks måneder, men gavekortet som betalingsmiddel skal fortsat være gyldigt. Hvis gæsten ikke får brugt gavekortet inden en eventuel udløbsdato, kan man forlange, at gæsten betaler ekstra, hvis prisen i mellemtiden er steget.

 


Nye regler om moms på gavekort

Der er nye regler på vej omkring den momsmæssige behandling af gavekort

Fra den 1. juli 2019 blev der indført fælles EU-retslige regler om den momsmæssige behandling af gavekort (vouchers), der betyder, at man fremover – i meget videre omfang end i dag – skal afregne moms på det tidspunkt, hvor et gavekort sælges og ikke – som i dag - på det tidspunkt, hvor gavekortet indløses.

Regelændringen indebærer også, at der fremover vil blive afregnet moms på gavekort, som ikke indløses.  Reglerne om gavekort indarbejdes i momsloven, og lovforslaget med bemærkninger mv. kan i sin helhed ses her.

Er du medlem af HORESTA kan læse mere om regelændringen


 

CALLCENTER FOR MEDLEMMER

Callcenter til juridisk rådgivning

HORESTA har etableret et Juridisk Callcenter med udvidet åbningstid på alle hverdage fra kl. 8.30 –17.00.

Her kan medlemmer kontakte vores jurister og få hjælp til alt inden for det ansættelsesretlige område. 

Vores callcenter kan kontaktes direkte på

Tlf. +45 35 24 80 40 eller

pr. mail på callcenter@horesta.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne