Den danske overnatningsbranche beskæftiger godt 22.000 medarbejdere og genererer en samlet årlig momspligtig omsætning på ca. 17 mia. kr. Hoteller, kroer og konferencecentre står for hovedparten af denne omsætning (89 pct.). Vandrerhjem og feriecentre, der indgår under delbranchen ”Ferieboliger og andre indlogeringsfaciliteter til kortvarige ophold” står for ca. 5 pct. af branchens samlede omsætning, mens camping står for de resterende 6 pct.

Disse tal omfatter dog kun de momspligtige aktiviteter i overnatningsbranchen. Udlejning af feriehuse (og i de fleste tilfælde også udlejning via Airbnb o.lign.) er fritaget fra moms, og den omsætning og beskæftigelse, der skabes herigennem, indgår således kun i statistikken for antal overnatninger.

Download one-pager med nøgletal fra dansk turisme
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i dansk turisme på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

Dansk turisme i tal

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Har du fået læst?

Nordjyske hoteller mangler gæster: Seksdagesregel koster omsætning

Mange hoteller er hårdt pressede her under coronakrisen. Ikke mindst på grund af reglen om at udenlandske turister skal booke mindst seks hotelovernatninger for at komme ind i landet. Det frustrerer flere nordjyske hotelejere, der lige nu taber omsætning i stor stil, fortæller TV Nord.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne