Den danske overnatningsbranche beskæftiger godt 22.000 medarbejdere og genererer en samlet årlig momspligtig omsætning på ca. 17 mia. kr. Hoteller, kroer og konferencecentre står for hovedparten af denne omsætning (89 pct.). Vandrerhjem og feriecentre, der indgår under delbranchen ”Ferieboliger og andre indlogeringsfaciliteter til kortvarige ophold” står for ca. 5 pct. af branchens samlede omsætning, mens camping står for de resterende 6 pct.

Disse tal omfatter dog kun de momspligtige aktiviteter i overnatningsbranchen. Udlejning af feriehuse (og i de fleste tilfælde også udlejning via Airbnb o.lign.) er fritaget fra moms, og den omsætning og beskæftigelse, der skabes herigennem, indgår således kun i statistikken for antal overnatninger.

Download one-pager med nøgletal fra dansk turisme
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i dansk turisme på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

Dansk turisme i tal

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Har du fået læst?

HORESTA: ”Feriepengene skal hjælpe nødlidende erhverv”

Et flertal i Folketinget vedtog tilbage i juni en sommerpakke, som bl.a. skulle stimulere forbruget under coronakrisen. Den indebar, at der sendes tre ud af fem ugers indefrosne feriepenge ud til danskerne. De penge kan der nu meget snart søges om udbetaling af, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA: Tyske rejserestriktioner kan koste dyrt

Der indføres nu karantænekrav for rejsende fra Region Hovedstaden til Tyskland, og det kan svækket det hårdt ramte turismeerhverv herhjemme. Det er nemlig helt naturligt, at det det også påvirker de tyske rejsendes adfærd den anden vej, fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi til TV Avisen.

Nye lukketider sender forbruget ned

Danskerne reagerer med at stikke dankortet i lommen og går mindre på restaurant efter de nye lukkerestriktioner er blevet indført. Det viser en opgørelse fra Danske Bank, der kan se forbruget på Dankort og Mobilepay dykke, skriver FødevareWatch.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne