CORONA-KRISENS PÅVIRKNING AF BRANCHEN

Hele det danske hotel-, restaurant- og turisterhverv er kraftigt påvirket af nedlukningen af Danmark. Det faldende forbrug på restauranter og hoteller i Danmark ses tydeligt i figuren her, som anvender data fra Danske Bank. Da firmakort og erhvervsforbrug ikke er inkluderet er det samlede fald formenligt undervurderet i denne figur.

 

Corona-krisen har sat sine tydelige spor og påvirker fortsat turismen i høj grad. Følg med i udviklingen og sammenlign med udviklingen de seneste år:

Download one-pager med nøgletal fra dansk turisme før Corona.
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i dansk turisme på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

Dansk turisme i tal

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Har du fået læst?

Borgmester vil have færre krydstogtsturister til København

Det er ikke kun i byer som Venedig og Barcelona, at krydstogtturismen er til debat. Også i København ruller debatten om de store skibe, som ingen har set længe, men som måske snart igen lægger til kaj og sender turister ud i Københavns gader. Står det til Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, der samtidig er ny leder i Alternativet, er det ikke den slags turisme, København skal satse på i fremtiden, skriver Berlingske.

Ny plan skal hjælpe med at genoprette turismen i hovedstaden

Coronakrisen har ramt dansk turisme hårdt, og det gælder ikke mindst turismen i hovedstaden. Derfor har Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen med inddragelse af hovedstadens turismeerhverv og kulturliv samt VisitDenmark udarbejdet en fælles 2021-plan for hovedstadens turisme: Comeback Copenhagen.

12 initiativer skal fremtidssikre turismen i København: ”En god krise skal udnyttes”

Nu skal en plan fra regeringen til 70 millioner kroner genrejse branchen efter et rædselsår, hvor coronavirussen har hærget. Planen skal gøre København klar til, når der igen kommer turister, men først og fremmest lokke danskerne til hovedstaden, når sommervarmen er over landet og covid-19 forhåbentlig er på tilbagetog, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne