HORESTAs analyseafdeling gennemfører hvert år en række branche- og medlemsanalyser. Vi afdækker branchens økonomiske udvikling gennem vores nøgletalsanalyse, 'Market Insights', og følger efterspørgselsmønstrene i vores årlige konjunkturanalyse. Desuden laver vi løbende undersøgelser af aktuelle temaer og dagsordener, som optager branchens virksomheder.

Analysearbejdet er vigtigt, da det skaber grundlag for såvel rådgivningen af vores medlemmer som for HORESTAs politiske arbejde for branchen.

Du er altid velkommen til at kontakte os på [email protected] eller tlf. 35 24 80 80.

 

Corona-analyser

HORESTA har gennemført flere medlemsundersøgelser ifm. Corona-krisen og analyserer her svarene med fokus på bl.a. virksomhedernes åbningsstatus, reduktion i bemanding, værdien af hjælpepakkerne samt virksomhedernes vurdering af deres overlevelsesmuligheder.

Læs mere og download analyserne på denne side (du skal være logget ind som medlem)

Hotel Market Report 2018/2019

HORESTA har analyseret regnskabstal fra mere end 200 hoteller og inddelt dem i forskellige kategorier efter størrelse, beliggenhed og koncept. For hver hotelkategori kan du se en lang række nøgletal for både omsætning, omkostninger og indtjening.

Læs mere om Hotel Market Report 2018/2019

 

Hotelåret 2019

Hotelåret 2019 satte rekord, og erhvervet redte senge op til næsten 17 mio. overnatninger, viser tal fra Danmarks Statistik. HORESTAs analyseafdeling har kigget nærmere på udviklingen, og i denne analyse får du en unik indsigt i markedets udvikling.

Læs mere om analysen af hotelåret 2019

 

Danskernes udespisevaner 2019

HORESTA har endnu en gang kigget nærmere på danskernes udespisevaner og samlet de vigtigste konklusioner i rapporten Danskernes Udespisevaner 2019.

Læs mere i denne korte analyse.

Konkurstal, restauranter 2019

Antal konkurser i branchen er steget år for år siden 2014, dog er antallet af konkurser i virksomheder uden momspligtig aktivitet steget mest. Denne korte analyse samler konkurstal for restaurationsbranchen og kigger på antal virksomheder, omsætningsniveau for konkursvirksomhederne, opdeling i delbrancher, beskæftigede ramt af konkurser og levetid for konkursvirksomheder.

Læs mere i denne korte analyse.

Konkurstal, hoteller 2019

Antallet af konkurser inden for hoteller og konferencecentre har været faldende fra 2013-17, men steg i 2018, for derefter at falde igen i 2019. Det er derfor interessant at dykke ned i hvilke typer af hoteller og konferencecentre der går konkurs.

Læs mere i denne korte analyse.

Konjunkturanalyse 2019

HORESTAs Konjunkturanalyse indeholder blandt andet et kig på erhvervets udvikling i 2018 samt hotellernes forventninger til 2019 og 2020. Analysen findes i to dele. Den ene ser på hotellerne i København, mens den anden går tæt på overnatningsstederne uden for hovedstaden.

Læs mere om Konjunkturanalysen

 

Analyse af taximarkedet 2019

Den halvandet år gamle taxilovgivning har skabt store problemer for hoteller og restauranter i landdistrikterne og har ikke løst problemerne med at skaffe kørsel til gæsterne fra hoteller og restauranter i yderområderne, viser en ny analyse fra HORESTA.

Læs mere om analysen af taximarkedet

 

AirBnB 2016-2019

HORESTA Viden & Udvikling har bearbejdet de tal, som AirBnB har indberettet til VisitDenmark i perioden 2016-2019, så det er muligt at få et samlet overblik over udviklingen hos platformen.

Læs mere om udviklingen hos AirBnB.

Mangel på arbejdskraft 2018

I Mangel på arbejdskraft i hotel- og restauranterhvervet kan du se medlemmernes vurdering af rekrutteringsmulighederne 2017 og forventningerne til de kommende år.

Læs mere om mangel på arbejdskraft

 

Normtalsanalysen 2016/2017

HORESTAs Normtalsanalyse giver et unikt indblik i hotellernes og restauranternes økonomi. Analysen er baseret på regnskaber og supplerende oplysninger fra flere end 800 deltagende virksomheder. HORESTA inddeler virksomhederne i 18 forskellige kategorier, som gør det muligt at sammenligne egne nøgletal med et gennemsnit af tilsvarende virksomheder i branchen.

Læs mere om Normtalsanalysen

 

Øvrige analyser

HORESTA har samlet en række eksterne analyser, som giver yderligere indblik i turismemarkedet i Danmark.

Læs mere om analyserne her

 

For yderligere information kontakt:

Organisationer: Restriktioner skal være båret af evidens og ikke følelser

Myndighederne har kun i meget få tilfælde redegjort for sager, hvor det kan påvises, at der er spredt smitte på danske restauranter, barer eller caféer. Der er heller ingen sundhedseksperter, der sandsynliggør dette. Og i Norge, hvor man måler på den slags, skete kun 5 pct. af smitteoverførslen i restaurationsbranchen i de seneste opgørelser af dette – på trods af åbningstider til kl. 02 og 03. Sådan indleder HORESTAs politiske direktør et indlæg med en række andre organisationer i Børsen.

Branche frygter blodbad efter nye coronarestriktioner

Uanstændig kort varsel. Det er kommentaren fra Tom Pelle Jensen, næstformand i HORESTA Syddanmark, til meldingen fra regeringen fredag eftermiddag om, at der allerede fra lørdag klokken tolv indføres nye begrænsninger på højest halvtreds personer til private fester, skriver TVSyd.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne