Den danske hotelbranche blev hårdere ramt af finanskrisen end restaurantbranchen, men siden 2013 har hotellernes omsætningsvækst matchet restauranternes. I ti-års-perioden 2008-2018 er overnatningstallet på de danske hoteller samlet øget med 48 pct. I årene lige efter finanskrisen blev væksten primært drevet af udenlandske gæster, men de seneste år har de danske gæster stået for størstedelen af fremgangen.

Værelseskapaciteten er i alle fem regioner øget i et roligere tempo end efterspørgslen, hvilket betyder, at kapacitetsudnyttelsen for det typiske danske hotel er forbedret. Den gennemsnitlige værelsesbelægning på landsplan er på 62 pct. i 2018, hvilket formentlig er det højeste niveau nogensinde. Trods stor vækst i både omsætning, kapacitet og overnatninger er hotelerhvervets samlede beskæftigelse kun steget svagt over de seneste år. Det skyldes dels, at hotellerne er blevet større, og dermed kan drives mere effektivt, dels at funktioner som rengøring i højere grad end tidligere outsources til specialiserede selskaber.

Download one-pager med nøgletal fra hotelbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i hotelbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Næsten halvdelen af hotellerne frygter stadig at måtte lukke

Selvom nogle cafeer og restaurant nyder godt af gæster ved bordene i solen og flere hoteller langs kysterne oplever stor efterspørgsel, så er fremtidsudsigterne for mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet stadig dystre. Det viser det nye konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne