Den danske hotelbranche blev hårdere ramt af finanskrisen end restaurantbranchen, men siden 2013 har hotellernes omsætningsvækst matchet restauranternes. I ti-års-perioden 2008-2018 er overnatningstallet på de danske hoteller samlet øget med 48 pct. I årene lige efter finanskrisen blev væksten primært drevet af udenlandske gæster, men de seneste år har de danske gæster stået for størstedelen af fremgangen.

Værelseskapaciteten er i alle fem regioner øget i et roligere tempo end efterspørgslen, hvilket betyder, at kapacitetsudnyttelsen for det typiske danske hotel er forbedret. Den gennemsnitlige værelsesbelægning på landsplan er på 62 pct. i 2018, hvilket formentlig er det højeste niveau nogensinde. Trods stor vækst i både omsætning, kapacitet og overnatninger er hotelerhvervets samlede beskæftigelse kun steget svagt over de seneste år. Det skyldes dels, at hotellerne er blevet større, og dermed kan drives mere effektivt, dels at funktioner som rengøring i højere grad end tidligere outsources til specialiserede selskaber.

Download one-pager med nøgletal fra hotelbranchen
Vi har sammenfattet de væsentligste nøgletal for omsætning, antal virksomheder, beskæftigelse m.v. i hotelbranchen på en enkelt side. Hvis du er medlem, er du velkommen til at kontakte os for mere viden om branchen.

Download vores one-pager her (pdf)

 

For yderligere information kontakt:

For yderligere information kontakt:

Malthe-1920x1280.jpg
Økonomisk konsulent
Malthe Haubo Christensen

Nye lukketider sender forbruget ned

Danskerne reagerer med at stikke dankortet i lommen og går mindre på restaurant efter de nye lukkerestriktioner er blevet indført. Det viser en opgørelse fra Danske Bank, der kan se forbruget på Dankort og Mobilepay dykke, skriver FødevareWatch.dk.

Hotel- og restauranterhvervet mistede 1,5 mia. kr. i juli 2020

Efter nogle vanskelige måneder med nedlukning og lav efterspørgsel havde branchens virksomheder håbet på at indhente noget af det tabte i juli måned. Branchens omsætningstab endte da også med at være mindre end i de forudgående tre måneder, men samlet set landede juli et godt stykke under normalen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne