Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Regeringen lægger i finanslovsforslaget for 2026 op til markant øget støtte til dansk gastronomi. Fra 2025 og frem hæves det offentlige tilskud til Kokkelandsholdet og Bocuse d’Or fra 4,0 mio. kr. til 7 mio. kr. i 2028.

Ifølge fødevareminister Jacob Jensen og minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin skal pengene sikre, at Danmark fortsat kan præstere på højeste internationale niveau.

Danmark har i dag 52 Michelin-stjerner fordelt over hele landet og har vundet medaljer ved tre af de seneste fem Bocuse d’Or-konkurrencer.

Med den øgede støtte skal der blandt andet investeres i bedre træningsfaciliteter, talentudvikling og deltagelse i internationale konkurrencer. Samtidig fremhæves gastronomiens evne til at skabe arbejdspladser, fremme innovation og tiltrække udenlandske turister.

I 2023 brugte turister 25 mia. kr. på restaurantbesøg, og turismen skabte knap 42.000 arbejdspladser i restaurationsbranchen. Regeringen betragter derfor investeringen som både en blåstempling og en vækstmotor for hele fødevareerhvervet.

Læs hele historien på Børsen

Log ind