Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere amerikanske restaurantkæder oplever stigende interesse for mindre og billigere portioner, og hele 75 pct. af de amerikanske gæster foretrækker nu denne model. En af dem er kæden Olive Garden, der ellers er kendt for store mængder pasta og brød.
I Danmark følger man udviklingen med interesse – og en vis grad af opmærksomhed. Ifølge Jeppe Møller-Herskind, adm. direktør i HORESTA, kan konceptet udfordre restauranternes økonomi, særligt i en tid med stigende råvarepriser og høje faste omkostninger.
HORESTA har ikke set tegn på samme efterspørgsel herhjemme, og påpeger, at portionsstørrelser i USA generelt er større end i Danmark. Samtidig viser tal fra Landbrug & Fødevarer, at danskerne prioriterer restaurantbesøg højt – men bruger færre penge pr. måltid.
Privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank vurderer dog, at billigere alternativer kan blive relevante, hvis danskernes privatøkonomi presses yderligere i den kommende tid.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025